Gietvloer in de badkamer: voordelen, prijzen en extra info

Ben jij je badkamer aan het (her)inrichten? Denk dan voornamelijk na over welke vloer je gaat gebruiken. Welke vloer je kiest is namelijk van groot belang, want het bepaalt voor een groot deel de uitstraling van je badkamer. Overweeg zeker een gietvloer, want deze heeft tal van voordelen. Benieuwd naar wat deze zijn? Je ontdekt ze hieronder!

Gietvloer badkamer prijzen

Materiaal Richtprijs
Polyurethaan €75 en €130 per m2
Epoxy €60 en €140 per m2
Cementgebonden gietvloer €70 en €100 per m2

De prijs van een gietvloer is afhankelijk van de soort en het uurloon van de vakman.

👉 Gietvloeren uit polyurethaan kosten gemiddeld tussen de € 75 en € 130 per vierkante meter. Als je kiest voor epoxy, dan zal je tussen de € 60 en € 140 per vierkante meter betalen en een cementgebonden gietvloer kost tussen de € 70 en € 100 per vierkante meter.

Hoe groter het oppervlakte, hoe lager de prijs per vierkante meter zal zijn!

Waarom kiezen voor een gietvloer badkamer?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een gietvloer badkamer. Gietvloeren zijn prachtige vloeren die komen in verschillende uitvoeringen, daardoor passen ze in elk interieur. Daarnaast hebben ze ook een grote waterdichtheid, wat één van de belangrijkste vereisten is voor een goede badkamervloer. Wil je nog meer weten over de voor- en nadelen?

Voordelen

Gietvloeren hebben bijzonder veel voordelen. Ze zijn dan ook niet voor niets zo populair.

  • Gietvloeren zijn waterdicht, aangenaam om op te wandelen en makkelijk om te kuisen, omdat ze naadloos zijn. Gedaan met het schrobben van vuil tussen de voegen!
  • Gietvloeren zijn er in ontzettend veel uitvoeringen en voor ieders budget. Ze zijn makkelijk te plaatsen, waardoor je minder betaalt.

Ontdek zelf de voordelen van een gietvloer!

Ontvang GRATIS advies + offertes

Nadelen

Net zoals elk type vloer, heeft ook een gietvloer zo zijn nadelen. Het valt een beetje te zien welke type giervloer je kiest. Je kunt namelijk kiezen voor polyurethaan, epoxy of cement.

Gietvloeren uit cement zijn niet aangeraden voor de badkamer, want deze zijn niet waterdicht. Daarnaast geldt voor elk type gietvloer dat het gevoelig is voor krassen. Let dus op met scherpe voorwerpen op je gietvloer!

Gietvloer in de badkamer: veel gestelde vragen

Zit je nog met enkele vragen? Lees dan snel verder, want hieronder ontdek je de antwoorden op enkele veel gestelde vragen over gietvloeren!

Hoe gietvloer in een badkamer schoonmaken?

Als je een gietvloer wilt schoonmaken, dan moet je wel rekening houden met een aantal dingen. Kies het liefst voor een zacht reinigingsmiddel (het liefst zeepvrij) en zorg ervoor dat er geen residulaag achterblijft. De vloer kan dan plakkerig blijven, waardoor vuil zich makkelijker aan de vloer hecht. Het best kan je dus de gietvloer reinigen met een microvezel dweil in combinatie met een zeepvrij reinigingsmiddel speciaal voor gietvloeren.

👉 Nog iets waar je het best op let: betreed de vloer niet als hij nog nat is. Voorkom ook zand op de vloer, want datt kan lelijke krassen veroorzaken.

Als je te maken zou krijgen met vlekken van tanines, zoals vlekken van koffie of rode wijn, dan moet je deze zo snel mogelijk verwijderen. Anders zouden deze vlekken kunnen indringen en raak je ze niet meer kwijt.

In welke materialen is een gietvloer gemaakt?

Hoe een gietvloer in de badkamer plaatsen?Gietvloeren bestaan dus in verschillende soorten.  Benieuwd naar de verschillende gietvloeren en welke de beste keuze is voor jou? Je ontdekt het hieronder!

Een gietvloer uit polyurethaan is erg krachtig. Scheuren onder deze vloer zie je niet, maar ze komen soms na verloop van tijd wel aan het oppervlak in de vorm van lichte strepen. Wees dus ook voorzichtig met deze soort gietvloer! Polyurethaan vloeren zijn net zoals andere gietvloeren verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen.

Vaak wordt deze gietvloer voorzien van een laag zijdeglans of een matte aflaklaag voor een luxueuze uitstraling. Door deze stijlvolle uitstraling wordt dit type gietvloer ook vaak gebruikt in kantoren. Het nadeel van deze vloer is dat het kan verkleuren en niet krasbestendig is, maar het is wel beter bestand dan een epoxy gietvloer.

Een troffelvloer bestaat uit zeer fijngemalen kwarts- of grindkorrels die aangehecht worden door een epoxyhars. Deze combinatie zorgt voor een stevige vloer. Deze gietvloer wordt afgewerkt met verschillende lagen, waardoor het uitstekende waterdichte eigenschappen heeft.

Troffelvloeren zijn een populaire keuze voor de badkamer, voornamelijk ook door hun gezellige en trendy uitstraling!

Laat je adviseren door een badkamerspecialist!

Ontvang tot 5 GRATIS offertes

Kan ik een gietvloer in de badkamer zelf aanleggen?

Wil je graag wat geld besparen door je gietvloer zelf aan te brengen? Dan kan dat zeker! Je moet natuurlijk wel een beetje handig zijn, als je wilt dat het resultaat mag gezien worden. Hulp nodig? Hieronder vind je een handig stappenplan!

  • Bereid de ondergrond voor: veeg of stofzuig de ondergrond en verwijder eventuele vetplekken. Zorg ervoor dat je goed naspoelt. Maak daarna de ondergrond waterdicht door de naden af te dichten.
  • Breng de primer aan: deze stap is belangrijk, zonder primer zal de ondergrond niet voldoende hechten met de gietvloer. Breng dus zeker eerst een primer aan!
  • Breng de schraplaag aan: na de primer is het ook belangrijk om een schraplaag aan te brengen. Op die manier krijg je je ondergrond volledig glad en strak. Een schraplaag is een laag die alle oneffenheden opvult. Als je deze laag aanbrengt, dan moet je hem wel eerst 18 uur laten drogen voor je naar de volgende stap gaat! Als de vloer gedroogd is, moet je hem controleren en kijken of hij volledig glad is. Als dat niet zo is, dan kan je oneffenheden wegschuren en/of opnieuw opvullen.
  • Breng de gietvloer aan: nu is het tijd om de gietvloer aan te brengen. Voor je dit doet, moet je natuurlijk eerst de gietvloer mengen. Deze bestaat vaak uit twee componenten. Let erop dat je dit goed doet, want dit bepaalt namelijk het eindresultaat. Eens de gietvloer gemengd is, moet je het ook zo snel mogelijk gebruiken! Breng vervolgens de gietvloer op een gelijkmatige manier aan. Begin altijd bij de randen en giet niet té veel in één keer. Verdeel het mengsel zo egaal mogelijk met de spaan en houdt de spaan ook ietwat schuin.
  • Breng de topcoating aan: vergeet als laatste stap geen topcoating aan te brengen over je gietvloer. Deze beschermt je vloer tegen krassen en andere beschadigingen. Ook dit product dien je te roeren. Je kan dit doen met je boormachine. Breng het product aan met dwarse banen en rol daarna in de lengte. Doe dit heel voorzichtig en met weinig druk, anders kunnen er strepen ontstaan!
Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke badkamerproject heeft u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.