Badkamermeubels: stijl, design en materialen

Je badkamer is de plaats waar je tot rust komt na een zware werkdag. De plaats waar je je eventjes kunt terugtrekken van alles en iedereen. Daarom is de inrichting van je badkamer ook zo belangrijk en de badkamermeubels die je kiest bepalen voor een groot deel de sfeer.

Ben je opzoek naar nieuwe badkamermeubels maar weet je niet goed wat te kiezen? Dan kan onderstaand artikel je vast op weg helpen!

Badkamermeubel: design en verlichting

Wanneer je je badkamer gaat vormgeven, dan is voornamelijk de keuze van badkamermeubel belangrijk, hoewel de stijl natuurlijk ook bepaald wordt door de badkamervloer, de badkamertegels, de badkamerverlichting, enzovoort. Maar de badkamermeubel is één van de eerste dingen die je zult zien wanneer je een badkamer binnenwandelt.

Het is dus erg belangrijk dat je kiest voor een badkamermeubel die naast kwaliteitsvol ook passend is bij je persoonlijke stijl. Je badkamer is namelijk vaak de enigste plek waar je écht tijd hebt voor jezelf. Het is dus belangrijk dat deze rustgevend is.

Maar hoe kies je eigenlijk de beste badkamermeubelen? Badkamermeubels zijn er in verschillende designs. Kiezen is dus niet makkelijk, maar door de verschillende onderdelen onder de loep te nemen, kunnen we je misschien al een stapje vooruit helpen! ​

Laat je adviseren door een vakman

Waskom

Waskom voor badkamerAls je je badkamer gaat inrichten, dan heb je natuurlijk ook een wastafel nodig. Er zijn zodanig veel soorten waaruit je kunt kiezen: verschillende kleuren, modellen en materialen. Welke waskom je kiest hangt af van je stijl en voorkeur.

Er zijn rechthoekige, ronde en ovale wasbakken. Belangrijk is dat je ervoor zorgt dat je rekening houdt met de grootte van je badkamer en de rest van je gekozen badkamermeubels. Het is namelijk niet de bedoeling dat je haast geen ruimte hebt om achter je wasbak te staan!

Hou daarnaast ook rekening met de grootte van je gezin, één wasbak is natuurlijk te weinig voor een gezin van zes personen. Je kunt kiezen voor een meubel met ingebouwde waskom of een aparte waskom. ​

Spiegelkast

Spiegelkast badkamerOok een spiegelkast is onmisbaar in de badkamer. Haren kammen, tanden poetsen, gezicht wassen, make-up aandoen, …

Dit zijn allemaal dingen die je haast niet kunt doen zonder spiegelkast. Als je niet houdt van een spiegelkast, dan kan je er wel voor kiezen om een aparte spiegel op te hangen.

Spiegelkasten zijn er in verschillende uitvoeringen. Tegenwoordig zijn voornamelijk spiegelkasten met verlichting erg populair. De verlichting geeft je badkamer niet alleen een extra warme en moderne uitstraling, maar geeft je ook een gedetailleerder zicht en dat kan je bij sommige taken zeker gebruiken!

Tegenwoordig kan het ook hypermodern, want sommige spiegelkasten hebben zelf een ingebouwde radio en/of andere technische snufjes.​

Kolomkast

Kolomkast badkamerHet is ontzettend handig om een kolomkast in je badkamer te hebben. Dit soort kast heeft namelijk heel wat voordelen. Je kunt er veel spullen in kwijt, terwijl de kast eigenlijk niet veel ruimte inneemt.

Een kolomkast is een aanrader, want het zorgt ervoor dat je je toiletspullen, handdoeken, nachtgoed en dergelijke in stijl kunt opbergen. Er zijn kolomkasten in verschillende afmetingen, de meest gangbare zijn de vierkante of rechthoekige kolomkasten.

Je kunt overigens nog kiezen voor enkele of dubbele kolomkasten, afhankelijk van de nodige opbergruimte en de grootte van je gezin.​

Laat je adviseren door een badkamerspecialist!

Ontvang GRATIS advies + offertes

Stijl badkamermeubel

​Wil jij graag een stijlvolle badkamer volledig naar je smaak, maar weet je niet goed hoe jij daaraan moet beginnen? Dan kan onderstaande info je vast wel helpen!​

Landelijke badkamermeubel

​De landelijke badkamer is erg populair. Dat is niet moeilijk om te geloven, want een landelijk interieur straalt sfeer en gezelligheid uit. Het nodigt uit en geeft je het gevoel dat je écht een thuis hebt. De interieurstijl creëert de perfecte sfeer om tot in rust te komen.

​Voor een landelijke uitstraling moet je er natuurlijk voor zorgen dat zowel de vloer, de verlichting, de tegels als de badkamermeubel volledig op de stijl afgestemd zijn. Landelijke badkamermeubels hebben een natuurlijke uitstraling, ze zien er vaak uit alsof ze ambachtelijk vervaardigd zijn en hebben een bepaalde charme.

Houten meubels werken erg goed in een landelijk interieur, maar ook andere meubels met aardetinten of een vintage stijl geven je badkamer een landelijk karakter.​

Moderne badkamermeubel

​Hou je niet van veel tierlantijntjes en ben je meer voor de strakke, luxueuze uitstraling? Ook dan zijn er badkamermeubels genoeg waaruit je kunt kiezen! Als je opzoek bent naar een moderne badkamer, dan is het belangrijk om alle extraatjes achterwege te laten.

Hou het zo eenvoudig mogelijk, strak, lijnend en elegant! Kleuren zoals zwart, wit en grijs passen perfect in een modern interieur en vaak wordt er gespeeld met één opvallend accentkleur.

Eventueel kan je dit accentkleur laten terugkomen in het meubel. Bij een modern interieur zijn ook lichtinval en ruimte belangrijk. Zorg dus voor een goede verlichting (extra verlichting van het meubel is dus een zekere plus).​

Industriële badkamermeubel

​Een derde, zeker niet minder populaire keuze, is de industriële stijl. Deze stijl heeft het strakke van het moderne interieur, gemixt met stoere elementen. Bij dit soort interieur wordt er veel gewerkt met staal, je kan dit dus terug laten komen in je meubel.

Staal in combinatie met hout is zelfs nog beter. Denk bijvoorbeeld aan een open kast met houten planken en een stalen kast voor onder de wasbak. Net zoals bij een modern interieur, zijn de kleuren hier voornamelijk wit, grijs en zwart. ​

Materialen badkamermeubel

​Badkamermeubels kunnen uit verschillende materialen vervaardigd worden, massief hout en plaatmaterialen zijn de populairste keuzes. Hieronder ontdek je er meer over! ​

Massief hout

​Massief hout is erg prachtig. Het geeft een warme, gezellige uitstraling en is tevens erg robuust. Er bestaan verschillende houtsoorten waaruit je kunt kiezen, elk met een eigen karakter en uitstraling.

Je hoeft je geen zorgen maken om hout in de badkamer, want het hout die hiervoor gebruikt wordt is erg sterk en bestand tegen vocht. Het is echter wel zo, dat je houten meubels op tijd moet behandelen.

Dus hou daar wel rekening mee! De beste vochtbestendige houtsoorten zijn exotische houtsoorten, maar deze zijn wel duurder.​

Plaatmaterialen

Daarnaast kan je ook kiezen voor plaatmaterialen, ook deze zie je vaak in de badkamer terug. Het voordeel is dat dit materiaal veel minder duur is, maar ook plaatmateriaal moet behandeld worden tegen vochtige omstandigheden. Dit materiaal is er in een erg brede keuzemogelijkheid: mat, gelakt, glanzend, gekleurd, enzovoort.​

Waarom badkamermeubel plaatsen?

Badkamermeubel plaatsen

De badkamermeubels moeten natuurlijk ook juist geplaatst worden, maar waar moet je mee rekening houden en kan je dat het best zelf doen of niet? Hieronder meer!​

Afmetingen

De afmetingen van je badkamermeubels is een belangrijk iets om rekening mee te houden! Bekijk dus, voordat je opzoek gaat naar een nieuw meubel, eerst hoeveel ruimte je maximaal in je badkamer kunt vrijmaken en hou daarbij ook rekening met de ruimte die er vrij blijft.

Bij een vrije ruimte van 90 centimeter neem je bijvoorbeeld beter een meubel van 60 centimeter in plaats van 80 centimeter. Zo oogt de ruimte minder druk en is er nog wat extra plaats. Bekijk ook hoeveel opbergruimte je nodig hebt, want dat bepaalt de diepte en hoogte van je meubel.​

Hoogte

Het is daarnaast ook belangrijk om rekening te houden met de hoogte van de meubel. De ideale hoogte, gemeten vanaf de grond tot het laagste punt van de wasbak, is gemiddeld 70 centimeter.​

Hoe badkamermeubel ophangen?

Een meubel voor de badkamer ophangen is niet erg moeilijk, maar je moet er natuurlijk wel handig voor zijn. In vele gevallen kunnen meubels voorgemonteerd geleverd worden, waardoor ze makkelijk te installeren zijn.

Voor je begint met het ophangen van je meubel, is het belangrijk dat je weet dat er nog geen sifon is en je deze dus nog moet aanschaffen. Hoe je hem precies moet monteren, wordt ook vaak uitgelegd in de bijgeleverde handleiding. Neem deze dus altijd even door.

  1. Het eerste wat je doet is de muurbeugel bevestigen op de gewenste hoogte. Zorg ervoor dat je een waterpas gebruikt en houd rekening met leidingen op plaatsen waar er geboord moet worden.
  2. Met de beugels klem je dan de kast tegen de muur, maar zorg ervoor dat de lades eruit zijn, want dat gaat makkelijker.
  3. Als dit gebeurd is, dan moet je de afvoerplug en kraan plaatsen.
  4. Vervolgens wordt de wastafel op de meubel geplaatst en wordt de afvoer aangesloten en worden de lades teruggeplaatst.

De plaatsing van de spiegelkast gebeurt ongeveer op dezelfde manier. Ook deze worden aan de meur geklemd met muurbevestiging. Houd bij plaatsing van meubelen naast een wastafel minimaal 20 centimeter ruimte aan. ​

Zelf badkamermeubel plaatsen?

Je kan ervoor kiezen om zelf het meubel te plaatsen, het is niet zo erg moeilijk. Het kan natuurlijk zijn dat je niet zo handig bent en dan is het beter dat je een professional inschakelt, ook als je twijfelt, want het is belangrijk dat het goed gedaan wordt!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1. Welke badkamerproject heeft u?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.