Wat is de ideale hoogte om de douchekop in de badkamer te plaatsen?

Ga je een nieuwe douchekop installeren en weet je niet zeker op welke hoogte je deze moet hangen? Een goede hoogte is belangrijk voor de beste douche-ervaring. In dit artikel vind je eenvoudige tips om de perfecte plek voor je douchekop te vinden. Zo wordt elke douche een verfrissend en ontspannend moment.

Waar plaats ik de douchekop in een inloopdouche? [Muur of plafond]

Bij het inrichten van een inloopdouche is de plek van de douchekop iets om goed over na te denken. Je kunt kiezen of je deze aan de muur of aan het plafond wilt bevestigen. Elk heeft zijn eigen voordelen, die afhangen van de grootte van je badkamer en wat je precies wilt met het uiterlijk en de functie van je douche.

Muurmontage

Wanneer je de douchekop aan de muur bevestigt, heb je het voordeel dat je de hoogte makkelijk kunt aanpassen. Dit is vooral handig als de mensen in je huis verschillend van lengte zijn. Ook als je een wat lager plafond hebt, is deze methode erg praktisch.

Plafondmontage

Een plafondmontage biedt een echte regendoucheervaring, waarbij het water gelijkmatig over je heen valt. Dit is ideaal als je ruimte hebt met hogere plafonds en je een luxe, spa-achtige sfeer wilt creëren.

De hoogte van een douchekop.

Op welke hoogte moet de douchekop hangen?

Het kiezen van de juiste hoogte voor je douchekop is super belangrijk voor een comfortabele douche. Meestal hang je de douchekop ongeveer 90 tot 120 centimeter boven de thermostaatkraan.

Een hogere plaatsing zorgt ervoor dat ook de langere mensen in je huis makkelijk onder de douche passen, zonder dat het water hen in het gezicht spuit. Zo heeft iedereen genoeg ruimte om vrij te bewegen onder de douche.

Opbouw versus inbouw regendouche

Opbouw regendouche

Bij een opbouw regendouche zijn alle onderdelen zichtbaar en vaak gemonteerd op een glijstang, wat het mogelijk maakt om de hoogte van de douchekop aan te passen. Dit is praktisch voor huishoudens met mensen van verschillende lengtes.

Inbouw regendouche

Een inbouw regendouche biedt een strakker en minimalistischer uiterlijk, waarbij de technische onderdelen zijn weggewerkt achter de muur.

De hoogte van de douchekop is hierbij niet verstelbaar, wat betekent dat je vooraf goed moet nadenken over de perfecte hoogte. Dit type is ideaal voor nieuwere, moderne badkamers waar het design de boventoon voert.

Vraag offertes op maat aan
Ontvang offertes die aansluiten bij jouw wensen en budget!
arrow Offerte aanvragen

Standaardhoogte van de douchekop

Vaak zie je dat de perfecte plek voor een douchekop zo’n 200 tot 230 centimeter boven de grond is. Dat maakt het voor bijna iedereen gemakkelijk om zonder gedoe te kunnen douchen, of je nu lang bent of niet. Zo wordt elke douche een ontspannend en aangenaam moment.

Kan de hoogte van een regendouche worden aangepast?

Bij het installeren van een regendouche is het type installatie bepalend voor de mogelijkheid tot het aanpassen van de hoogte. Met een opbouw regendouche kun je de hoogte eenvoudig verstellen dankzij een glijstang.

Dit is bijzonder handig als je thuis mensen van verschillende lengtes hebt, omdat iedereen dan de douchekop kan aanpassen naar zijn of haar ideale hoogte.

Aan de andere kant, als je kiest voor een inbouw regendouche, dan is de hoogte vast omdat de douchekop vast in het plafond of de muur is geïnstalleerd.

Hierbij zijn eventuele aanpassingen in de hoogte niet mogelijk na de installatie. Dit maakt het extra belangrijk om vooraf goed na te denken over de meest geschikte hoogte, zodat iedereen in huis geniet van een echte regendouche-ervaring.

Detail van handen in een douche.

Wat is de normale hoogte van de thermostaatkraan?

Een handige hoogte voor het plaatsen van je thermostaatkraan in de douche is zo’n 110 centimeter van de grond. Op deze hoogte kun je zonder moeite de temperatuur aanpassen, zonder te bukken of te rekken. Dit maakt elke douchebeurt een stuk comfortabeler.

Dit is een handige hoogte die in bijna elke badkamer past, of je nu een standaard douchekop gebruikt of kiest voor een luxe regendouche. Door de thermostaatkraan op deze hoogte te installeren zorg je bovendien voor een gelijkmatige verdeling van het water, essentieel voor een constante en aangename watertemperatuur.

Meer weten? Stel je vraag en ontvang advies op maat

Zit je met vragen of wil je persoonlijk advies voor je nieuwe badkamer? Stel gerust je vraag! Ons team is er om je te voorzien van advies op maat, zodat je de beste keuzes kunt maken voor jouw specifieke situatie.

Wil je een offerte die helemaal aansluit bij jouw wensen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen je met plezier om jouw badkamer om te toveren tot de droomplek die je voor ogen hebt!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke badkamerproject heeft u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.