Badkamer reinigen: tips en advies

Wil je je badkamer reinigen? Dit artikel geeft je een overzicht van tips en adviezen voor het schoonmaken van je badkamer. Hier vind je meer informatie en kun je advies op maat krijgen van specialisten in jouw buurt via ons offerteformulier.

Hoe maak ik mijn badkamer schoon?

De badkamer schoonmaken is vaak een moetje dat tussen de huishoudelijke taken zit. Hieronder bespreken we een aantal zaken die je zeker niet mag vergeten bij het schoonmaken van jouw badkamer. Zo krijg jij opnieuw een frisse, propere badkamer in jouw woning.

Badkamermat aanpakken

Om te beginnen kan je de badkamermat aanpakken. Allereerst klop je de mat buiten uit, stofzuig je hem, of doe je hem in de was.

Dit is heel snel gedaan en vergt weinig werk. Nadat de mat opgedroogd is, heb je weer een frisse mat voor op de vloer in jouw badkamer. Hetzelfde kan gedaan worden met handdoeken.

Lege tubes en flessen weggooien

Na verloop van tijd stapelen (bijna) lege tubes en flessen van producten zoals zeep en shampoo zich op in de badkamer.

Tijdens het schoonmaken van jouw badkamer maak je hier komaf mee. Lege verpakkingen weggooien en ook producten die je niet meer gebruikt. Alles heeft namelijk een vervaldatum, ook verzorgingsproducten.

Toilet in de badkamer grondig reinigen

Heb je een toilet in jouw badkamer? Vergeet deze zeker niet mee te nemen in de schoonmaak. De wc boenen met allesreiniger is vaak voldoende om hem weer fris te maken en hardnekkig vuil te verwijderen. Vergeet de buitenkant van het toilet niet, omdat daar vaak stof op ligt.

Hier zie je een simpele badkamer met een inloopdouche geplaatst.

Het douchegordijn en de douchedeur schoonmaken

Het schoonmaken van de douche is vaak geen leuke taak. Als je een douchegordijn hebt, kun je het in de wasmachine wassen of afspoelen met een tuinslang.

Als je douchedeuren hebt, kun je het beste een spons en een schoonmaakmiddel gebruiken. Om kalkaanslag te voorkomen, kun je de deuren behandelen met een anti-kalk oppervlaktebeschermer. Regelmatig behandelen zorgt voor het beste resultaat.

Een tip om tijd te besparen: droog de wanden na elke douchebeurt af. Maak ze volledig droog, want dat helpt echt tegen kalkaanslag. Dit geldt ook voor de douchekop en de kranen in de douche.

Dat is namelijk het enige wat echt helpt om kalkaanslag te vermijden. Dit geldt ook voor de douchekop en eventuele kranen in de douche.

Kranen en wastafel goed schrobben

Om kranen en de wastafel schoon te maken, heb je een zacht schoonmaakmiddel en een doek nodig. Zorg ervoor dat je de kranen en de wastafel daarna goed droogt, zodat er geen water achterblijft.

Kalkvlekken verwijderen met schoonmaakazijn

Kalkvlekken in de badkamer zijn bijna onvermijdelijk. Voor het verwijderen kun je schoonmaakazijn gebruiken. Een effectieve methode is een stuk keukenpapier met azijn te drenken en op de vlekken te leggen. Laat dit een nacht inwerken, zodat je de vlekken de volgende dag gemakkelijk kunt wegvegen.

Reinigen van tegels en voegen

Voor het reinigen van tegels of voegen in de badkamer kun je allesreiniger of schoonmaakazijn gebruiken. Laat het schoonmaakmiddel even inwerken voordat je het met koud water afspoelt.

Een oude tandenborstel is handig voor het schoonmaken van voegen. Het is geen leuk werk, maar het zorgt voor een nauwkeurige reiniging.

Badkamer plafond ventilatie.

Afvoer schoonmaken

Het schoonmaken van de afvoer wordt vaak over het hoofd gezien. Het verwijderen van achtergebleven haren uit de afvoer en het daarna schoonborstelen is geen fijne taak.

Een oude tandenborstel is in de badkamer jouw beste vriend. Hiermee kan je de randjes van de afvoer ook goed schoonmaken.

Spiegel schoonmaken met warm water en azijn

De spiegel schoonmaken doe je het beste met warm water en azijn. Op zich een heel simpele en snelle taak. Vergeet niet ook het rekje met je schoonheidsproducten schoon te maken, als je dat hebt. Zo is jouw badkamer weer spik en span.

Badkamer ventileren

Tot slot mag je niet vergeten jouw badkamer te ventileren. Door het raam tijdens en na het schoonmaken open te zetten, blijft de badkamer fris ruiken. Dit is belangrijk om de geur van de schoonmaakproducten te verminderen.

Je kunt hiervoor ook kiezen om een zeepje op de wastafel te leggen of geurstokjes op de vensterbank te zetten. Op deze manier ruikt jouw badkamer fris en aangenaam.

Wil je graag nog wat meer informatie over welke producten en methoden je voor welk specifiek onderdeel van jouw badkamer gebruikt? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan bij vakmannen in jouw buurt via onderstaand offerteformulier.

Op zoek naar een specialist?
Ontvang advies en offertes.

Tips voor het schoonmaken van de voegen in de badkamer

Het schoonmaken van de voegen in jouw badkamer kan een vervelende klus zijn. Daarom bespreken we hieronder een aantal tips die het makkelijker maken om de voegen schoon te maken.

Schimmel in de voegen bestrijden

Verkleurde voegen met zwarte vlekjes? Dan kan het zijn dat je last hebt van schimmel in de voegen van jouw badkamer en is het dus ook tijd voor een grondige reiniging. Baking soda is het ideale product om schimmels te behandelen.

Baking soda gemengd met water vormt een soort pasta. Deze kan je op de schimmelvlekken aanbrengen en een tijdje laten intrekken.

Zoals hierboven al vermeld is een tandenborstel jouw beste vriend. Je schrobt de baking soda weg met een oude tandenborstel, waarna de voegen terug schoon zijn.

Baking soda werkt antibacterieel, maar neutraliseert ook geuren.  Bovenop al deze voordelen is het ook nog eens schimmelwerend.

Vieze voegen schoonmaken

Heb je heel vieze voegen, maar niet per se schimmel? Dan wordt er vaak gegrepen naar bleek als schoonmaakmiddel. Dit kan er echter voor zorgen dat jouw tegels sneller gaan afbrokkelen. Alle agressieve schoonmaakmiddelen hebben namelijk een negatieve invloed op het milieu, maar ook op je eigen gezondheid.

Het is dus belangrijk bij het gebruiken van agressieve schoonmaakmiddelen dat je een goede bescherming draagt onder de vorm van handschoenen. Daarbovenop zorg je best voor een goede ventilatie tijdens het poetsen.

Krijg je de voegen echt niet proper?

Probeer dan de agressieve schoonmaakmiddelen in combinatie met een stoomapparaat of neem het schilderen van je voegen in overweging. Je voegen opnieuw laten doen is ook een optie, al is dit wel niet de goedkoopste optie.  

Landelijke stijl in de badkamer.

Tips voor het schoonhouden van de badkamervloer

Jouw badkamer schoonmaken kan een frustrerende taak zijn. Het verwijderen van kalkaanslag is lastig, de kranen worden dof van alle schoonmaakproducten, en meer.

Om deze frustraties te verminderen, bespreken we hieronder een aantal tips om jouw badkamer spik en span te houden. Op deze manier kun je de tijd die je aan schoonmaken besteedt tot een minimum beperken.

Juiste schoonmaakproducten kiezen

Het kiezen van het juiste schoonmaakproduct is heel belangrijk. Kijken welke tegels er in jouw badkamer liggen is een goed begin om het perfecte schoonmaakmiddel te vinden.

Heb je bijvoorbeeld natuursteen tegels, dan is het het beste om antikalkmiddelen en andere agressieve schoonmaakmiddelen te vermijden. Voor natuursteen kun je het beste een speciaal schoonmaakmiddel gebruiken om de tegels mooi te houden.

Wil je weten welke schoonmaakproducten het meest geschikt zijn voor jouw tegels? Vraag dan gratis en vrijblijvend advies aan vakmensen in jouw buurt via het offerteformulier hieronder.

Hulp nodig bij het schoonmaken van de badkamer?
Vraag nu advies aan en ontvang tips.
arrow Ontvang advies

Vloer stofvrij maken

De vloer stofvrij maken is een goed begin voor het schoonmaken van jouw badkamer. Op deze manier heb je geen last meer van stof tijdens het dweilen. Je kunt kiezen voor het stofzuigen van de badkamervloer, maar met een Swiffer kom je ook al een heel eind.

Vloer reinigen met schoonmaakazijn

Om de badkamervloer helemaal spik en span te houden, kun je deze schoonmaken met azijn. Doe schoonmaakazijn in een lege spuitfles en spray het over de vloer.

Laat het schoonmaakazijn het beste een half uur intrekken en boen het daarna schoon met de zachte kant van een spons. Daarna kun je er nog eens overheen gaan met een vochtige doek.

Moderne stijl in de badkamer.

Meer weten? Stel je vragen en ontvang advies op maat

Ontvang gratis offertes over het schoonmaken of reinigen van jouw badkamer. Specialisten in jouw buurt geven je meer informatie over hoe je dit op de beste manier doet. Vind zo de beste oplossing voor jouw situatie.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke badkamerproject heeft u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.