Wellness badkamer: mogelijkheden en tips

Ben je op zoek naar een manier om je huidige badkamer te transformeren naar een wellness badkamer? Bij een wellness badkamer kan je denken aan het installeren van een sauna, massagebad, bubbelbad of infraroodcabine. In dit artikel nemen we je mee langs de verschillende mogelijkheden en wat handige tips.

Hoe kun je jouw badkamer transformeren tot een wellness of luxe badkamer?

Hoe heerlijk zou dat zijn, een eigen wellness center aan huis! Er zijn verschillende dingen mogelijk in je eigen badkamer. Hier staan de verschillende opties op een rijtje:

1. Infraroodsauna of infraroodcabine

Een infraroodcabine is een soort sauna. Deze cabine werkt met infraroodlicht waardoor de sauna veel sneller opwarmt, al binnen enkele minuten. Bij een traditionele sauna kijk je eerder aan tegen een opwarmtijd van een halfuur.

Een infraroodsauna verbruikt ook minder energie, wat gunstig is voor het milieu en je energiefactuur. Ook heb je hierdoor geen speciale elektriciteitsaansluiting nodig.

Een infraroodsauna kan een therapeutisch effect hebben. De warmte stimuleert namelijk je bloedsomloop en stofwisseling, en de lampen verwijderen ook oude huidcellen op je lichaam.

2. Stoomcabine

Een stoomcabine wordt ook wel een Turks bad of een hammam genoemd. Een stoomcabine lijkt op een sauna. De grootste verschillen zijn dat het op lagere temperaturen werkt en er een hogere luchtvochtigheid in de ruimte aanwezig is.

Deze cabines bieden niet alleen een hydraterend effect, maar zorgen natuurlijk ook voor ontspanning. Tevens hebben deze Turkse baden verschillende gezondheidsvoordelen zoals het stimuleren van je bloedsomloop.

Als je weinig plaats hebt in je badkamer, kan je nadenken over een stoomdouche. Dat is een stoomcabine waar een douche in verwerkt zit. Dit kan handig zijn om ruimte te besparen in kleine badkamers en heeft desondanks een luxe uitstraling.

3. Klassieke Finse sauna

Als je aan een sauna denkt, dan is de kans groot dat je een Finse sauna voor je ziet. Deze soort sauna wordt gezien als de klassieke sauna.

Het woord sauna is Fins voor ‘bad’ of ‘badhuis’. Qua uiterlijk is het mooi om hier vooral natuurlijke materialen te gebruiken, zoals hout.

In vergelijking met een Turks bad is een klassieke sauna warmer en droger. De Finse variant van de sauna wordt gezien als agressiever en heeft een groter (positief) effect op je lichaam.

Een traditionele Finse sauna installeren.

4. Massagebad

Maak je veel gebruik van een warm bad als jouw oase van rust? Overweeg dan ook eens een massagebad! Een massagebad werkt met lucht- of waterpompen die kracht uitoefenen op je lichaam en je zodoende masseren. Dit kan een therapeutisch effect hebben bij het verhelpen van bepaalde fysieke kwaaltjes.

Luchtmassage bad

Een luchtmassage bad noemen we ook wel een bubbelbad. De bubbeltjes die het water in worden gestuurd, hebben een masserend effect op het lichaam. En de bubbeltjes kunnen ook een relaxerend effect hebben.

Watermassage bad

Een watermassage bad blaast geen lucht maar water het bad in. De stroom water is erg geschikt voor het masseren van je rug of voeten.

Het belangrijkste element van verschil tussen de twee soorten massagebaden is dat een watermassage bad heel plaatselijk kan masseren, terwijl een luchtmassage bad eerder voor de algemene ontspanning wordt gebruikt. Ga dus goed na welk type het beste past bij jouw badkamerbehoeften.

Waarop letten bij het renoveren van je badkamer tot een wellnessruimte?

Een wellness badkamer zou een plek moeten zijn waar je thuiskomt en persoonlijke zorg ontvangt. Daarom zijn er een paar dingen waar je op kunt letten om het beste resultaat te bereiken, als je besluit je badkamer te renoveren tot een wellnessruimte.

Wil je ook een wellness badkamer laten plaatsen?
Daar helpen we je graag bij! Vul snel het onderstaande formulier in.
arrow Gratis offertes

Hoe snel kan een wellness badkamer geplaatst worden?

Hoe snel een wellness badkamer geplaatst kan worden, hangt natuurlijk af van verschillende factoren. Gemiddeld genomen praten we echter over een renovatieduur van 2 tot 3 weken.

Er zijn verschillende, op elkaar volgende stappen die genomen moeten worden bij badkamerwerkzaamheden:

  1. Sloopwerk: in eerste instantie moet je oude badkamer er natuurlijk uit worden gesloopt. Dit kan je door iemand laten doen, maar kan je zeker ook goed zelf doen.
  2. Leidingen: bij een wellness badkamer zullen badkamerelementen waarschijnlijk op andere plekken moeten worden geïnstalleerd dan in je oude badkamer. En dus moeten in dat geval de leidingen ook verlegd worden.
  3. Verplaatsen van elektra: de elektra moet net als de leidingen worden verplaatst, vooral als je badkamermeubilair op een nieuwe plek wilt plaatsen.
  4. Indeling bepalen: deze stap kan eventueel ook gelijklopen met stap 2 en 3. Een indeling van je badkamer bepalen kan namelijk gevolgen hebben voor waar de leidingen en de elektra naartoe moeten worden geleid.
  5. Tegels en voegen: als alle zaken in en tussen de muren geregeld zijn, kun je beginnen met tegelen en voegen, om je badkamer mooi en persoonlijk af te werken.
  6. Sanitair: nadat de tegels en voegen goed geplaatst en gedroogd zijn, kun je het sanitair gaan installeren in de badkamer. 
  7. Aansluiten elektra en verlichting: tot slot, voor de puntjes op de i, valt er nog de verlichting aan te sluiten en de juiste lampen te kiezen. Misschien wil je wel verlichting rondom je spiegel?

Inspiratie en ideeën voor een wellness badkamer

Inspiratie nodig? Hier hebben we enkele tips voor je:

Dit is een traditionele sauna naast een douchecabine in een badkamer.

Heb je een kleinere badkamer? Dat is geen probleem! Zoals je op deze foto ziet, is een kleinere sauna hier een ideale oplossing voor. Zo heb je een luxe wellness badkamer zonder al te veel ruimte nodig te hebben.

Je ziet hier een massage bad geplaatst in de hoek van een badkamer.

Als je op zoek bent naar een luxer bad, kun je overwegen om een massagebad te laten plaatsen. Zoals je op de foto kunt zien, kun je een mooie wellnessoase creëren in je eigen badkamer.

Een infraroodsauna installeren in de badkamer.

Ben je toch eerder op zoek naar een infraroodsauna in je luxe wellness badkamer? Hier is een goed voorbeeld van deze energiezuinige saunatechniek.

Ook interessant voor jou:

Wat is de levensduur van een stoomcabine?

+
Hoe lang een stoomcabine meegaat is niet helemaal duidelijk. Gemiddeld gaan badkamers mee tussen de 15 en 20 jaar. Wel is dit afhankelijk van hoe regelmatig je de stoomcabine onderhoudt en welke onderdelen er worden gebruikt. Als je de goedkoopste stoomcabine aanschaft, is er waarschijnlijk bezuinigd op duurzame onderdelen.

Wat kost een nieuwe infraroodsauna, inclusief plaatsen?

+
De gemiddelde prijs van een infraroodsauna ligt tussen de 2.000 en 2.500 euro (incl. btw), maar dit is exclusief plaatsing en installatie. Dan hebben we het wel over de simpelste (bijvoorbeeld van mdf) en kleinste cabine binnenshuis voor 2 personen.

De kosten van plaatsing hangen vooral af van de grootte van de infraroodsauna en hoeveel aanpassingswerk de badkamer nog nodig heeft.

Welke kleuren passen goed in de badkamer?

+
De meest voorkomende kleur in een badkamer is wit. Maar een volledig witte badkamer kan misschien een beetje saai zijn. Om dit op te fleuren kan je bijvoorbeeld denken aan zachte pastelkleuren of crèmetinten.

Donkerdere kleuren zijn ook mogelijk, maar worden afgeraden als er geen natuurlijk licht in je badkamer binnenkomt.

Wil je de uitstraling van je badkamer vernieuwen? Vul het offerteformulier in en kom in contact met badkamerspecialisten

Wil je graag een luxere wellness badkamer in je woning? Wij helpen je graag met het vernieuwen van de uitstraling van deze ruimte!

Door het onderstaande formulier in te vullen, kunnen wij je gratis en vrijblijvend adviseren. Zo brengen we je snel in contact met een badkamerspecialist bij jou in de buurt.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke badkamerproject heeft u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.