Badkamer prijs: prijs per m² en besparingen!

We gaan er geen doekjes om winden: de kosten voor een nieuwe badkamer kunnen hoog oplopen. Maar als je het slim aanpakt, kan je ook met een goedkope badkamer prijs genieten van een prachtige badkamer.

Welke factoren bepalen de kostprijs? Wat zijn dure en goedkope materialen? Waar kan je op besparen? Plons samen met ons in de geheimen van het kostenplaatje van een nieuwe badkamer…

Badkamer: prijs per m²

Ben je benieuwd naar mogelijke bedragen? We geven je graag enkele richtprijzen mee. Hieronder vind je een handig overzicht met de kosten nieuwe badkamer per vierkante meter.

Luxeniveau Prijs per m² Totaalprijs
Basic € 470 € 2.800
Middelmatig € 1.000 € 6.000
Luxe € 2.500 € 15.000

Richtprijs badkamerrenovatie

Badkamer prijs: prijs per m² en besparingen!

Een badkamer renoveren doe je liefst zo goedkoop mogelijk, maar kan dat wel? Want de prijzen voor nieuwe badkamers swingen vaak de pan uit.

👉 Voor een nieuwe badkamer moet je rekenen op een gemiddelde kostprijs van € 6.000. Dit is een richtprijs. In werkelijkheid ligt de prijs van een nieuwe badkamer tussen 2.600 en 18.000 euro (inclusief montage). Je merkt dat die prijzen heel ver uit elkaar liggen. Daarom is het belangrijk om vooraf je budget te bepalen.

Dat bedrag omvat:

Hoe besparen op de kosten van je badkamer?

Een badkamer kent een hogere vochtigheidsgraad dan de andere kamers in je woning. Daarom moet je rekening houden met bepaalde zaken, zoals voldoende ventilatie. Stel jezelf ook enkele vragen die invloed hebben op de kostprijs:

 • Wil ik een compleet nieuwe badkamer of ga ik mijn huidige badkamer opfrissen?
 • Hoe ga ik mijn badkamer indelen?
 • Komt er breekwerk aan te pas?
 • Moeten er leidingen verlegd worden?
 • Wat moet er zeker aanwezig zijn in mijn badkamer?
 • Ga ik het zelf verbouwen? Of schakel ik een vakman in?
 • Kies ik voor topmerken? Of een goedkoper alternatief?

Bedenk vooraf hoe je dat budget wil uitgeven. Het is verstandig om het grootste deel van je budget te voorzien voor grote installaties zoals douche, bad, toilet en lavabo.

👉 GOUDEN TIP! Zorg dat je niet moet inboeten aan kwaliteitsvolle installaties. Maak je budget dus niet belachelijk klein.

Zelf badkamer renoveren?

Bij een nieuwe badkamer komen ontzettend veel werkzaamheden kijken. Sommige taken laat je beter aan een ervaren vakman over, maar als je handig bent, kan je gerust enkele klussen zelf uitvoeren! Op internet vind je massa’s informatie en handige stappenplannen om de werken tot een goed einde te brengen. Het resultaat? Zo bespaar je honderden, tot wel duizenden euro’s. Aan welke werken mag jij je verwachten?

 • Muur en vloer betegelen
 • Toilet monteren
 • Bad of douchebak plaatsen
 • Badkamermeubels plaatsen
 • Leidingwerk aan- en omleggen
 • Cement storten
 • Kitwerk
 • Radiatoren installeren

Wat is de prijs van een badkamerrenovatie?

Vergelijk materialen, prijzen en offertes

De kosten voor een nieuwe badkamer zijn enorm uiteenlopend. De prijs wordt grotendeels bepaald door je gekozen materiaal. De spreekwoordelijke ‘gouden kranen’ heb je eigenlijk niet nodig. Is een eenvoudige, goedkopere kraan goed genoeg voor jou? Prima!

Besteed nooit te veel geld aan materialen, tegels, sanitair en badkamermeubels. Hecht je wel veel belang aan kwaliteit en het merk van je product? Dan heeft dat uiteraard invloed op je totale kostenplaatje.

Elke vakman maakt gebruik van zijn vertrouwde materialen of leveranciers. Er kan ook best veel verschil zitten op de werkuren. Vind je snel werk aan een lagere prijs belangrijk? Of eis je absoluut hoogstaande kwaliteit? We raden je aan om contact op te nemen met verschillende specialisten. Zo heb je je kosten voor je nieuwe badkamer zelf in handen.

Kies de juiste badkamerinstallateur

Wil je zeker zijn van een professionele afwerking en een mooie, duurzame badkamer? Doe dan beroep op een ervaren vakman.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1. Welke badkamerproject heeft u?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.