Landelijke badkamer: tips en inspiratie

Ben jij fan van de landelijke stijl en wil je binnenkort ook je badkamer in een landelijk jasje steken? Dan ben je op de juiste site terecht geraakt, want hieronder geven we je tips voor het creëren van een landelijke stijl in je badkamer.

Waarom kiezen voor een landelijke badkamer?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een badkamer in landelijke stijl. De landelijke stijl geeft je interieur een natuurlijke en warme uitstraling.

Door voor deze stijl te kiezen creëer je dus gezelligheid in je badkamer. Deze warme uitstraling zorgt er tevens voor dat jij je écht thuis voelt en vooral dat je tot rust kunt komen, wat toch wel belangrijk is in een badkamer!

Ontdek de voordelen van een landelijke badkamer!

Ontvang GRATIS advies + offertes

 Inrichting landelijke badkamer

Een landelijk stijl voor je badkamer kan je op vele manieren realiseren. Je kunt kiezen voor een landelijke stijl met een moderne twist door gebruik te maken van een modern bad of eerder de klassieke toer opgaan door bijvoorbeeld te kiezen voor een losstaand bad op pootjes en houten meubels.

Over het algemeen kan je dus een klassiek landelijk interieur en een modern landelijk interieur onderscheiden. Hieronder meer over de verschillen en over hoe je zelf een badkamer in de landelijke stijl kunt creëren!

Bij de klassiek landelijke stijl voor je badkamer, kan je het best zoveel mogelijk gebruikmaken van sierelementen. In een klassiek landelijk interieur is ook een authentieke uitstraling erg belangrijk.

Hoe een landelijke badkamer inrichten?

Dit kan je door uiting laten komen door te kiezen voor klassieke koperen kranen, stijlvolle en warme sfeerverlichting en een bad op poten.

Ook kan je gebruikmaken van unieke stukken, zoals een badkamermeubel met authentieke uitstraling. De kleuren voor een klassiek landelijke stijl zijn voornamelijk: wit, zwart, bruin of beige, omdat deze gezelligheid uitstralen!

Daarnaast kan je ook kiezen voor een landelijke badkamer met een moderne touch. Hierbij wordt er minder voor authenticiteit gekozen, maar wordt er meer gewerkt met moderne elementen. De essentie blijft wel hetzelfde, maar dan in een strakker jasje. 3

Een landelijk interieur met een moderne touch heeft de luxueuze uitstraling van een moderne badkamer met de warme sfeer van een landelijke kamer. Er wordt wel minder gebruikgemaakt van sierlijke decoraties. In dit soort badkamer kan je bijvoorbeeld kiezen voor een strakke badkuip in combinatie met een houten badkamermeubel.

Laat je adviseren door een badkamerspecialist!

Ontvang GRATIS advies

Badkamer tegels

De badkamertegels in landelijke stijl zijn vaak in lichte tinten, dit kunnen bijvoorbeeld pastelkleuren zijn. Vaak wordt er gekozen voor grote tegels en ook de betonlook is populair.

Vermijd traditionele tegels, want die worden over het algemeen niet in een landelijk interieur gebruikt. Ook mozaïektegels zijn een goede keuze voor een badkamer met landelijk karakter, zowel op de vloer als op de muur.

Badkamerverlichting

Ook de badkamerverlichting speelt een belangrijke rol voor de sfeer van je interieur. Als je een landelijk ingerichte badkamer wilt, dan is het een goed idee om voor inbouwspots te kiezen in combinatie met wandlampen.

De wandlampen zorgen namelijk voor het gezellige karakter. Wandlampen passen mooi naast de spiegel, maar zorg ervoor dat het licht niet te fel is, zodat het licht je niet verblind als je make-up aanbrengt!

👉 Kies je voor een plafondlamp? Dan is het leuk om te kiezen voor een lamp met een landelijk karakter, zoals een lamp met koperen accenten of een lamp in een aardetint.

Hoe een landelijke badkamer indelen?

Badkamermeubels

Daarnaast is het ook belangrijk om te kiezen voor landelijke badkamermeubels, dat zal een groot deel van het landelijk karakter bepalen. Zorg zo bijvoorbeeld voor een leuke wasbak met vintage kraan en een klassiek vrijstaand bad.

Ook een witte spoelbak met een granieten werkblad zal prachtig in je badkamer staan. In een landelijk interieur wordt er ook veel gewerkt met natuurlijke materialen, deze zorgen voor een gezellige en rustgevende uitstralingen. Een houten badkamermeubel is daarom een goede keuze.

👉 Kies je toch voor een ander materiaal? Dan kan je nog altijd kiezen voor natuurlijke accenten, denkt maar aan houten deurknopjes, een spiegel omrand met schelpen of zelfs een bamboe tandenborstelhouder.

Eigenlijk is er veel keuze qua landelijke meubels. Het hangt allemaal af van je smaak, maar je kunt ze herkennen aan hun eenvoudige, maar sierlijke vormgeving. Landelijke meubels lijken ambachtelijk vervaardigd en zijn charmant. In een landelijk interieur kan je ook wegkomen met het combineren van meubels uit verschillende collecties en dat maakt de mogelijkheden nog groter!

Badkamerspiegels

Ook de spiegels die je zult kiezen zullen bijdragen aan de gezellige sfeer in je badkamer. Er zijn allerlei verschillende soorten spiegels. De keuze is bijna eindeloos! Je kunt kiezen voor badkamermeubels waarin er al spiegels ingebouwd zitten, maar je kunt ook een aparte spiegel kiezen.

Belangrijk is dat het niet te strak is. Kies dus liever niet voor een doodgewone vierkantige spiegel, maar ga voor een spiegel dat omringt is met hout, steen, schelpen, bamboe, koper of kies voor een spiegel met sierlijke kantjes of boogjes.

Badkamer accessoires

Bij een landelijk interieur draait het allemaal rond accessoires, toch zeker als je kiest voor een klassiek landelijk interieur.

Accessoires kunnen dan ook niet uit je badkamer ontbreken! Leuke accessoires voor een badkamer met landelijk karakter zijn: een stenen kandelaar, kaarsen, een houten krukje of zelfs bloemetjes en foto’s.

Landelijke kleuren badkamer

Om echt de juiste sfeer in je badkamer te creëren, is het ook belangrijk dat je kiest voor de juiste kleuren. Meestal zijn dit natuurkleuren, zoals aardetinten en/of zandkleuren, maar je kunt ook kiezen voor zachte pasteltinten. Deze kan je combineren met off-white.

Spierwit past niet mooi in een landelijk interieur, want dat laat een kille indruk na en dat is allesbehalve de bedoeling. Let hier dus mee op!

Landelijke badkamer prijs

Misschien vraag jij je af wat een badkamer met landelijk karakter je precies zal kosten? Het is moeilijk om daarop een antwoord te geven, want de prijs hangt natuurlijk af van welke keuzes je maakt.

Kies je voor een kurkvloer of tegels? Een houten badkamermeubel of een in PVC? Een losstaand bad of enkel een douche? De keuzes zijn te uitgebreid om dit dus precies te kunnen zeggen.

Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om een volledige badkamer te kopen. In dat geval hangt de prijs af van de winkel. Meestal mag je toch op een paar duizenden euro’s rekenen.

Vergelijk badkamerspecialisten uit je regio!

Ontvang een prijs op maat

Op zoek naar een landelijke badkamer op maat?

Je kunt ervoor kiezen om alle onderdelen van je badkamer apart te kopen, om een volledige badkamer te kopen of om er eentje te laten maken op maat. Als je ervoor kiest om een badkamer op maat te laten maken, dan heeft dat heel wat voordelen. Zo heb je de vrijheid om je creativiteit volledig te laten gaan en weet je dat de kwaliteit van de materialen steeds goed gecontroleerd wordt.

👉 Wil jij graag een badkamer op maat? Dan zijn er zeker voldoende winkels waarbij je dit kan laten doen. De prijs van een badkamer op maat kan erg verschillen. Om een beter zicht te krijgen op de kostprijs van de badkamer van je dromen, kan je dus beter een offerte laten opmaken!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke badkamerproject heeft u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.