Bad vervangen door inloopdouche: voordelen, prijs en stappenplan

Denk je eraan om je oude bad te vervangen door een inloopdouche? Dat kan een slimme keuze zijn! Dit artikel neemt je mee door alle voordelen en verwachte kosten van het vervangen van je bad door een inloopdouche. Ook geven we je een helder stappenplan voor de verbouwing. Zo leer je precies hoe je een prachtige en praktische inloopdouche creëert die helemaal past bij hoe jij wilt leven.

Waarom zou ik voor een inloopdouche kiezen in plaats van een bad?

Overwegen om je bad te vervangen door een inloopdouche? Dat is een verstandige beslissing om meerdere redenen, vooral als je zowel functionaliteit als stijl in je badkamer belangrijk vindt.

Een inloopdouche biedt meer gemak dan een traditioneel bad. Zonder hoge rand om overheen te stappen, kan iedereen makkelijker en veiliger de douche gebruiken.

Dit is bijzonder praktisch als je mobiliteit beperkt is. Zo wordt het een uitstekende optie als je van plan bent om nog lange tijd zelfstandig in je eigen huis te blijven wonen.

In een kleine badkamer kan een inloopdouche wonderen doen voor het ruimtelijk gevoel. Dankzij doorzichtige douchewanden en het weglaten van een groot bad, lijkt de ruimte meteen opener en ruimer. Dit zorgt voor een luxe uitstraling, zelfs in een compacte omgeving.

Schoonmaken wordt met een inloopdouche een fluitje van een cent. Je hoeft niet meer in lastige houdingen te schrobben zoals bij een bad. Een inloopdouche heeft een vlakke, goed toegankelijke oppervlakte die je snel en moeiteloos schoonmaakt.

Een inloopdouche helpt je ook water besparen in vergelijking met een vol bad. Dit is niet alleen beter voor de planeet, maar het scheelt ook in je portemonnee. Met een snelle douche verbruik je veel minder water dan met een bad, wat op lange termijn flink in de kosten scheelt.

Qua uitstraling kan een inloopdouche je badkamer direct een moderne en strakke look geven. Je hebt allerlei designkeuzes, van eenvoudig en minimalistisch tot rijk en luxueus, waarmee je een douche samenstelt die helemaal aansluit op je eigen stijl en het uiterlijk van je huis.

Door extra’s toe te voegen zoals ingebouwde nisjes voor je shampoos en zeepjes, of elegante, moderne kranen en douchekoppen, kun je zowel de bruikbaarheid als de stijl van je badkamer naar een hoger niveau tillen.

Als je overweegt om later je huis te verkopen en de waarde ervan wilt verhogen, kan een inloopdouche een aantrekkelijk kenmerk zijn voor potentiële kopers.

Veel huizenkopers zoeken naar woningen die voorzien zijn van moderne gemakken. Een inloopdouche kan net het element zijn dat hun beslissing beïnvloedt, omdat het als een moderne en gewilde voorziening wordt gezien.

Badkamer met een zwarte douchewand.

Wat zijn de kosten om een oud bad te vervangen door een inloopdouche?

Het is goed om te beseffen dat de kosten voor het installeren van een inloopdouche zullen verschillen. Deze verschillen hangen af van wat voor soort inloopdouche je kiest, de materialen die gebruikt worden, en of je extra’s wilt zoals luxe kraanwerk of een softclose zitje.

Gemiddeld beginnen de prijzen voor het vervangen van een bad met een basis inloopdouche rond de 1.500 euro, maar de kosten kunnen stijgen als je gaat voor een uitgebreider model met meer luxe opties.

Het allereerste wat je moet doen, is je oude bad verwijderen. Dit kost meestal niet veel, maar is wel essentieel om plaats te maken voor je nieuwe douche.

Vervolgens komen de kosten voor het plaatsen van de douchewand en de douchebak, die variëren afhankelijk van hun grootte en het gekozen materiaal.

Denk ook aan mogelijke aanpassingen aan de waterleidingen en de afvoer. Deze stappen zijn essentieel om ervoor te zorgen dat je nieuwe douche perfect functioneert.

Als je toch bezig bent met het vernieuwen van je badkamer, waarom dan niet meteen ook de tegels en verlichting aanpakken? Dit is de perfecte kans om alles een frisse nieuwe look te geven. Houd er wel rekening mee dat deze extra veranderingen de totale kosten zullen verhogen.

Ondanks de kosten, is een inloopdouche een waardevolle investering. Het maakt je badkamer niet alleen moderner en toegankelijker, maar een goed ontworpen inloopdouche kan ook de waarde van je huis verhogen.

Premies 2024

Ben je van plan je badkamer te vernieuwen en zou je daarbij wel wat financiële ondersteuning kunnen gebruiken? Er zijn allerlei subsidies en premies beschikbaar die je op weg kunnen helpen.

Deze steun is extra waardevol als je verbeteringen plant die de toegankelijkheid voor ouderen of mensen met een beperking verhogen.

Afhankelijk van waar je woont en je eigen situatie, kun je dit jaar misschien wel aanspraak maken op verschillende soorten financiële hulp.

De Vlaamse aanpassingspremie is echt een uitkomst voor ouderen. Met deze financiële steun kun je je huis zodanig aanpassen dat je er langer zelfstandig en comfortabel kunt blijven wonen.

Zo kun je deze premie gebruiken om een inloopdouche met lage instap te installeren, wat enorm handig is als je moeite hebt met bewegen. Dit maakt dagelijkse routines een stuk veiliger en gemakkelijker.

Verder hebben verschillende gemeentes en provincies hun eigen subsidies die kunnen bijdragen aan het financieren van je badkamerrenovatie.

Het is slim om even contact op te nemen met je lokale overheid of een expert in badkamerrenovaties. Zij kunnen je precies vertellen welke specifieke premies of subsidies er beschikbaar zijn in jouw regio.

Door deze premies te benutten, kun je de financiële last van je nieuwe inloopdouche aanzienlijk verminderen, terwijl je geniet van de vele voordelen zoals een veiligere badkameromgeving en een hogere woningwaarde.

Denk eraan om altijd offertes te vergelijken en te zoeken naar de beste deal voordat je met de werkzaamheden begint. Zo zorg je ervoor dat je renovatie zowel budgetvriendelijk als succesvol is.

Maak jouw dromen waar
Vraag nu offertes aan voor jouw nieuwe inloopdouche.
arrow Vraag aan

Stappenplan: bad naar inloopdouche in 1 dag

Als je eraan denkt om je oude bad te vervangen door een inloopdouche, dan hebben wij een duidelijk stappenplan voor je dat alles in één dag kan regelen.

Hoewel het een grote verandering lijkt, is het verwijderen van een oud bad en het installeren van een gloednieuwe inloopdouche met een gedegen voorbereiding en de juiste ondersteuning eigenlijk heel goed te doen.

Begin met het kiezen van de perfecte inloopdouche. Met zoveel beschikbare stijlen en materialen vind je vast iets dat past bij zowel je praktische behoeften als je esthetische wensen.

Denk goed na over waar je de douche wilt plaatsen, hoe groot deze moet zijn en welk type douchewand je voorkeur heeft. Opties zoals luxe kraanwerk en een lage instap kunnen het comfort en de toegankelijkheid van je badkamer aanzienlijk verbeteren.

Eenmaal de keuze gemaakt is, begint de voorbereiding. Dit is de sleutel tot een soepele installatie. Zorg dat de badkamer leeg en toegankelijk is voor de monteurs.

Het is handig om alle oude materialen en eventueel rommel vooraf te verwijderen. Bescherm de omgeving met folie om beschadigingen te voorkomen.

Vervolgens is het tijd om het oude bad te verwijderen. Dit deel kan wat stoffig worden, dus het is raadzaam om verdere beschermingsmaatregelen te nemen en de hoofdkraan af te sluiten om lekkages te voorkomen. De oude badkuip en eventueel de bestaande douchewand worden zorgvuldig gedemonteerd en verwijderd.

Nu het oude bad weg is, kun je de basis voor de nieuwe inloopdouche voorbereiden. Afhankelijk van de gekozen inloopdouche wordt ofwel een nieuwe douchebak geplaatst of direct op de bestaande vloer gewerkt. Als je kiest voor een douchebak, zorg dan dat deze perfect past en verbonden is met de bestaande waterafvoer.

De volgende stap is het installeren van de douchewand en eventuele deuren. Moderne inloopdouches hebben vaak glazen wanden die zorgen voor een ruimtelijk effect en de badkamer groter doen lijken. Het plaatsen van deze wanden moet nauwkeurig gebeuren om lekkages te voorkomen.

Tot slot, als de wanden en de douchebak eenmaal stevig op hun plek zitten, ronden we de installatie af. We monteren dan het luxe kraanwerk en voegen handige accessoires toe, zoals een softclose zitje. We controleren alle verbindingen zorgvuldig en testen de hele inloopdouche om er zeker van te zijn dat alles perfect werkt.

De ombouw van een bad naar een inloopdouche kan vaak al binnen één dag gerealiseerd worden. Dit komt door een goede planning en de inzet van ervaren monteurs. Je eindigt met een stijlvolle, makkelijk toegankelijke inloopdouche die niet alleen het gebruiksgemak van je badkamer verhoogt, maar ook de uitstraling verbetert.

Vergeet na de installatie niet te vragen naar eventuele subsidies of premies die je kosten kunnen drukken als steun voor dit type renovatie.

Eigenaars van dit huis hebben hun bad laten vervangen door een grijze inloopdouche.

Bad verwijderen en een inloopdouche installeren? Vul dan het formulier in om offertes te ontvangen

Ben je toe aan een frisse, moderne look in je badkamer? Het vervangen van je oude bad met een elegante inloopdouche kan precies zijn wat je zoekt.

Of je nu meer ruimte wilt, gemakkelijkere toegang nodig hebt, of gewoon verlangt naar een moderner ontwerp, een inloopdouche heeft veel te bieden. En het mooie is dat je een prachtige nieuwe look kunt krijgen zonder een fortuin uit te geven.

Het proces is eenvoudig. Vul je gegevens in op ons formulier en ontvang offertes van betrouwbare specialisten. Ze staan klaar om je te helpen met jouw specifieke wensen en behoeften.

Of je nu op zoek bent naar een basic model of een luxe inloopdouche met alle denkbare extra’s, onze experts bieden je een aanbod op maat. Ze kunnen je adviseren over alles, van de keuze van de douchewand tot de beste indeling voor jouw ruimte.

Door offertes te vergelijken, verzeker je jezelf van de beste deal en zorg je ervoor dat je niet te veel betaalt. Bovendien kan dit vaak al binnen één dag gerealiseerd worden, zonder dat er ingrijpende verbouwingen nodig zijn.

Laat je oude bad achter je en stap over naar het comfort en de stijl van een gloednieuwe inloopdouche, je badkamer zal je dankbaar zijn.

Klaar om de eerste stap te zetten? Vul nu het formulier in en ontdek wat de mogelijkheden zijn voor jouw ideale badkamervernieuwing.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke badkamerproject heeft u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.