Douche WC: mogelijkheden, prijzen en merken

Een douchewc kopen voor jouw badkamer? Dit artikel geeft je een overzicht van de mogelijkheden, prijzen en merken. Krijg hier meer informatie over en ontvang advies op maat van specialisten in jouw buurt via ons offerteformulier.

Wat is een douche-wc?

Een douche-wc, ook wel Japans toilet genoemd, is een toilet met een wateraansluiting. Op deze manier kun je nadien je onderlichaam reinigen met water in plaats van toiletpapier te gebruiken.

Dit Japanse toilet is dus een combinatie van een bidet en een toilet. Het hygiënisch gebruikmaken van het toilet kan ruimte besparen, omdat je bij het aanschaffen van een douche-wc geen bidet meer nodig hebt.

Een föhn, zitverwarming of geurafzuiging zijn extra functies die ook kunnen worden toegevoegd aan het Japanse toilet. Voor extra luxe kan er bovendien gekozen worden voor bediening van de wc met een afstandsbediening of via een app.

Wil je niet je hele toiletpot vervangen, dan kun je er ook voor kiezen om een toiletzitting met douchemogelijkheden te installeren. Op die manier wordt enkel de bril vervangen, maar heb je wel de kenmerken van een Japans toilet.

Benieuwd naar de kosten van een douche-wc?
Vraag nu een offerte aan en ontvang een prijs op maat!
arrow Ontvang offertes

Waarom een Japans toilet plaatsen?

Waarom zou je nu zo’n Japans toilet laten installeren in jouw badkamer? Een van de voornaamste redenen hiervoor is de hygiëne. Een bidet is echter niet populair in de Lage Landen, maar het is wel een goede oplossing voor een fris en proper gevoel na een toiletbeurt.

Een ander voordeel is dat de temperatuur van het water kan worden aangepast of ingesteld. Op deze manier voelt jouw onderlichaam schoon aan en word je niet opgeschrikt door koud water.

Daarbovenop is het een oplossing voor ouderen of kinderen die het moeilijk hebben om toiletpapier te gebruiken. Het is ook kostenbesparend om over te schakelen op een douche-wc op lange termijn, aangezien je geen toiletpapier of vochtige doekjes meer hoeft te kopen. Daarbij komt nog dat het milieuvriendelijker is.

We sommen de voordelen nog eens voor je op voor een beter overzicht:

  • Betere hygiëne.
  • Temperatuuraanpassingen.
  • Makkelijker voor ouderen en kinderen.
  • Goedkoper op lange termijn.
  • Milieuvriendelijker.

Wil je zeker weten dat een Japans toilet de juiste aankoop is voor jouw badkamer? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan bij vakmensen in jouw buurt via onderstaand formulier.

Wc met douchearm.

Hoe werkt een douche-wc?

De werking van een douche-wc is heel eenvoudig maar toch inventief. Je hoeft maar op een knop te drukken om de verborgen douchearm naar buiten te laten schuiven. Deze reinigt met een warme waterstraal de intieme zone.

Daarbovenop kun je de intensiteit, positie en watertemperatuur van de waterstraal zelf kiezen en instellen via een app. Een turbo-flush spoeling gebeurt na het gebruik van de douchearm, waarbij deze ook wordt gereinigd. Bij deze spoeling wordt er zo min mogelijk water gebruikt.

Op zoek naar een specialist?
Kom te weten welke optie het best past bij jou!

Keuzemogelijkheden

Bij het kiezen van een Japans toilet heb je verschillende keuzemogelijkheden:

  • Ladydouche
  • Douche-wc met föhn
  • Douche-wc met afstandsbediening

Jouw toilet kan met één van deze keuzemogelijkheden een waar wellnessoord worden. Daarbovenop kun je er ook voor kiezen om meer functies te laten installeren dan enkel een waterstraal. We bespreken de drie verschillende mogelijkheden hieronder in meer detail voor jou.

Ladydouche

Een ladydouche doet wat het woord zegt: de intieme delen van de vrouw hygiënisch reinigen. De beste manier om dit te bereiken is door gebruik te maken van gewoon water.

De ladydouche is een handdouche waarmee je zowel de voor- als achterkant van het lichaam kunt reinigen. De zachte straal zorgt voor een aangenaam en fris gevoel.

Douche-wc met föhn

Een douche-wc met föhn is een van de meest gekozen opties. Een föhn is namelijk een logische aanvulling voor een toilet met douche. Hierdoor voorkom je dat je alsnog iets van toiletpapier moet gebruiken om de intieme delen droog te maken.

Het gevoel van comfort wordt door de ingebouwde föhn nog extra versterkt. Je hoeft na het gebruik van de wc niet meer af te drogen.

Douche-wc met afstandsbediening

Een douche-wc met afstandsbediening is een modernere optie. Via een app of afstandsbediening kun je de douchewc bedienen; op deze manier hoef je jouw Japanse toilet niet zelf aan te raken. Deze douche-wc met afstandsbediening is de meest hygiënische keuzemogelijkheid van de drie.

Wil je weten welke optie het beste bij jouw badkamer en wensen past? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan bij vakmensen in jouw buurt via onderstaand formulier.

Japans toilet.

Prijs douchetoilet  2024

De prijs van een douchetoilet is afhankelijk van de hoeveelheid faciliteiten en extra functies die jij kiest voor jouw toilet. Daarbovenop is ook het merk dat je kiest van belang voor de prijs.

Douche-wc’s of douchetoiletten zijn een relatief nieuwe optie die aan de badkamer kan worden toegevoegd, waardoor de prijzen nog wat hoger liggen. Hoe vaker er echter een Japans toilet wordt verkocht, hoe goedkoper ze in de toekomst zullen zijn.

Let op: het grote verschil in prijs hangt af van de keuze tussen een compleet systeem of enkel een wc-bril met reinigingsmogelijkheden.

Een goedkoop model van de douche-wc kost rond de € 500. Voor een uitgebreider model met meer extra’s kan de gemiddelde prijs stijgen naar € 1.500 tot € 2.000.

Wil je de beste deal voor jouw douche-wc?
Vergelijk nu prijzen op maat!

Welke douche-wc kiezen?

Er zijn een aantal opties die je kunt kiezen voor het leveren van een douche-wc. Een aantal leveranciers zijn namelijk gespecialiseerd in het leveren en installeren van hoge kwaliteit douche-wc’s. We bespreken deze opties hieronder in meer detail voor jou.

Geberit

Geberit heeft een uitgebreid assortiment aan douche-wc modellen. Of je nu op zoek bent naar alleen een toiletbril of een complete set, Geberit biedt het allemaal aan.

Bijna alle Geberit modellen zijn uitgerust met een föhn voor extra hygiëne en comfort. Bovendien zijn Geberit toiletbrillen voorzien van een softclose mechanisme, waardoor de bril zachtjes sluit.

Bij Geberit heb je ook de keuze tussen een stroomloos model en een model dat op het elektriciteitsnet is aangesloten. De verschillende modellen van Geberit variëren in prijs, zodat je het model kunt kiezen dat past binnen jouw budget.

Grohe

Een van de bekendste leveranciers van sanitair en kranen. Grohe levert dus ook een douche-wc. Deze wordt gezien als een van de meest hygiënische modellen op de markt. De douche-wc van Grohe heeft, naast een douchestraal, ook een massagestraal en geurafzuiging.

Een speciaal glazuur is toegevoegd aan de toiletpot om kalkaanslag en het broeden van bacteriën tegen te gaan. Een Grohe douche-wc is prijzig, maar daartegenover staan veel faciliteiten en topkwaliteit.

Aquaclean

Aquaclean is het topmodel van Geberit douche-wc. Het is dus geen op zichzelf staand merk. De Aquaclean bevat een ladydouche en een douchearm die in vijf posities kan worden gezet.

Je kunt deze Aquaclean bedienen met een druk op een knop van op afstand of via de app. De straalsterkte, de positie van de douchearm en de föhn kunnen hiermee worden geprogrammeerd.

Je kunt er vier gebruikersprofielen op instellen. Op die manier heeft ieder lid van het gezin zijn eigen instellingen opgeslagen en kan hij deze makkelijk terug activeren bij een toiletbezoek.

Het is enerzijds het duurste model van Geberit, maar anderzijds ook het meest uitgeruste en complete model.

Wil je weten welk model het beste bij jouw wensen past? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan bij vakmensen in jouw buurt via onderstaand formulier.

Douche-wc ervaringen

Als we kijken naar de feedback die er gegeven wordt over de douche-wc, is deze heel positief. Er wordt gezegd dat je pas echt beseft hoe hygiënisch het is als je er zelf eentje aanschaft. Daarbovenop is de waterstraal veel aangenamer dan wc-papier.

Zijn er nadelen?

Het grootste nadeel van een douche-wc is dat het meer water verbruikt dan een gewone wc. De verklaring hiervoor is natuurlijk dat je in plaats van het gebruik van toiletpapier extra water gebruikt om de intieme delen proper te maken.

Daarbovenop verbruikt het ook elektriciteit. Je elektriciteitskosten zullen hierdoor dus een beetje stijgen. Dit kan echter vaak worden gecompenseerd door te besparen op toiletpapier.

Wat is de beste douche-wc?

Wat is nu de beste douche-wc voor jou? Dit is volledig afhankelijk van jouw wensen. Wil je alle verschillende opties in meer detail bekijken? Je kunt hiervoor met een vakman samenzitten die jou alle details uitlegt. Zo kies jij de beste douche-wc voor jouw badkamer, volledig naar eigen wens.

Een douche-wc die bediend wordt met een afstandsbediening.

Douche wc kopen: vergelijk offertes en modellen

Ontvang gratis offertes over het kopen of installeren van een douche-wc. Specialisten in jouw buurt geven je meer informatie over de mogelijkheden, prijzen en merken. Vind zo de beste oplossing voor jouw situatie.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke badkamerproject heeft u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.