Zijn er nadelen aan een inloopdouche?

Inloopdouches zijn echt geliefd in veel hedendaagse badkamers, dankzij hun strakke design en gemakkelijke toegang. Maar voordat je zo’n douche installeert, is het slim om goed na te denken over alle voor- en nadelen. Zou een inloopdouche ook nadelen kunnen hebben? Lees verder en ontdek alles wat je moet weten voordat je een beslissing maakt.

Wat zijn alle nadelen van een inloopdouche?

Een inloopdouche kan je badkamer direct een moderne en elegante touch geven, en het is ook nog eens praktisch. Hoewel er veel voordelen zijn aan inloopdouches, zijn er ook enkele nadelen die je niet moet negeren.

Professionele installatie

Het plaatsen van een inloopdouche is een werkje dat echt nauwkeurigheid en technische knowhow vraagt. Daarom is het vaak nodig om een vakman in te huren, en ja, dat kan de prijs wat opdrijven. Maar het is wel essentieel, vooral om ervoor te zorgen dat de afvoer goed werkt en de vloer goed ligt. Zo voorkom je lekkages of andere kopzorgen later.

Inloopdouche kan leiden tot gladheid

De vloer van een inloopdouche kan erg glad worden als deze nat is. Dit risico kun je verminderen door te kiezen voor antisliptegels of een speciale antisliplaag op de bestaande tegels aan te brengen.

Welke tegels zijn ideaal?

Voor een inloopdouche zijn tegels met een antisliplaag ideaal. Kies voor tegels die veiligheid bieden zonder in te boeten aan stijl. Keramische tegels met een ruwe textuur of tegels met een antisliplaag zijn goede opties.

Groter risico op afvoerproblemen

Een goede afvoer is essentieel voor inloopdouches, maar soms kunnen er toch problemen ontstaan zoals verstoppingen of onvoldoende afwatering, die kunnen leiden tot wateroverlast in de badkamer.

Inloopdouche brengt hogere kosten met zich mee

Het installeren van een inloopdouche kan duurder uitvallen dan een standaard douche omdat je een perfect vlakke vloer nodig hebt. Soms moet je zelfs de hele badkamervloer verhogen om alles mooi gelijk te krijgen.

Badkamer kan kouder en vochtiger worden met een inloopdouche

Omdat een inloopdouche vaak open is, kan je badkamer kouder en vochtiger worden. Dit is soms niet zo prettig en het kan zelfs leiden tot schimmelvorming als je niet oppast.

De nadelen van een inloopdouche in jouw badkamer.

Maar zijn er ook voordelen verbonden aan een inloopdouche?

Jazeker, een inloopdouche biedt diverse voordelen die het overwegen waard zijn, van een strak design tot praktisch gemak.

Kan worden aangepast aan de stijl van de badkamer

Een van de leukste dingen aan inloopdouches is dat je ze helemaal kunt maken zoals jij wilt. Of je nu van strak en simpel houdt of meer van een luxe gevoel geniet, je kunt de douche helemaal aanpassen zodat het perfect bij jouw badkamer past. Dat geeft je de vrijheid om een plekje te creëren dat echt jouw eigen stijl uitstraalt.

Een moderne grijze badkamer.

Beschikbaar in verschillende afmetingen

Inloopdouches zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Je kunt kiezen voor een compacte oplossing voor een kleinere badkamer of een ruime inloopdouche waar je comfortabel met twee personen onder kunt staan. Zo is er altijd een model dat past bij de beschikbare ruimte.

Voorkom installatieproblemen
Laat een professional het werk klaren en vermijd kopzorgen.
arrow Ontvang offertes van ervaren vakmensen in jouw regio

Inloopdouches zijn onderhoudsvriendelijker

Een van de grote voordelen van een inloopdouche is het onderhoudsgemak. Zonder hoeken en randen waar vuil zich kan ophopen, is het schoonmaken snel en eenvoudig. Dit maakt inloopdouches een hygiënische keuze voor elke badkamer.

Wat is de betere keuze: een douchebak of tegels?

Bij het kiezen tussen een douchebak en tegels voor je inloopdouche hangt het af van je voorkeuren voor onderhoud en esthetiek. Tegels bieden meer ontwerpflexibiliteit en zijn beschikbaar in vele stijlen, maar een douchebak kan eenvoudiger zijn in onderhoud en installatie.

Handiger dan een bad voor kinderen en mindervaliden

Voor gezinnen met kleine kinderen of voor wie minder goed kan bewegen, is een inloopdouche zonder drempels een veilige keuze. Dit helpt het risico op struikelen te verminderen en maakt de badkamer toegankelijker voor iedereen.

Ben je geïnteresseerd in een inloopdouche? Stel je vragen en ontvang advies op maat

Denk je erover na om een inloopdouche te installeren en wil je er zeker van zijn dat alles precies past bij wat je wilt en wat mogelijk is in je badkamer, zonder nadelen? Twijfel dan niet om ons je vragen te stellen.

Onze experts zijn er om je van persoonlijk advies te voorzien en helpen je graag bij het vinden van de ideale douche-oplossing.

Vul het contactformulier in en vraag een vrijblijvende offerte aan. Zo ben je alweer een stap dichter bij de badkamer van je dromen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke badkamerproject heeft u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.