Badkamerverwarming: soorten en richtprijzen

Je bent op zoek naar nieuwe verwarming voor je badkamer, maar weet niet meteen welke opties er allemaal zijn. Geen probleem, want in dit artikel leer je meer over de verschillende soorten verwarmingen en hun richtprijzen. Ook lees je welk type verwarming het meest geschikt is voor je badkamer, om plezier en comfort te beleven.

Soorten badkamerverwarming

Wat zijn de soorten verwarmingen mogelijk voor je badkamer? Een verwarmingssysteem verbetert het comfort. Er bestaan twee categorieën waaruit je kunt kiezen: de mogelijkheid om een hoofdverwarming en een bijverwarming te installeren.

Een verwarming in de badkamer is een must, maar als je meer comfort wilt, is de combinatie van beide ook mogelijk.

Vind de beste badkamerspecialisten in jouw regio
Laat je adviseren door ervaren specialisten en vind de ideale badkamerverwarming voor jouw wensen en budget.
arrow Ontvang gratis offertes

Hoofdverwarming badkamer

De taak van de hoofdverwarming is om de temperatuur in je badkamer constant te houden. Dit zorgt ervoor dat je elke keer een aangename ruimte binnenstapt wanneer je je wilt klaarmaken voor je dag.

Voor je hoofdverwarming kun je nog verder een keuze maken over welk type je precies wilt installeren. Hieronder lees je meer over de verschillende varianten.

Vloerverwarming badkamer

Vloerverwarming is een verwarmingssysteem dat in de vloer van de kamer wordt verwerkt. Het is een van de beste manieren om je badkamer te verwarmen.

Dit type verwarming is de meest populaire keuze vanwege zijn vele positieve voordelen: het houdt je badkamer droog, waardoor schimmels niet kunnen groeien, het is ruimtebesparend wat ideaal is voor kleine badkamers, en het geeft een aangenaam gevoel aan de voeten wanneer je de badkamer binnenstapt.

Er bestaan twee soorten vloerverwarming. Je hebt de vloerverwarming met buizen, die wordt aangesloten op het reeds aanwezige verwarmingscircuit, en de elektrische vloerverwarming die op het elektriciteitsnet wordt geïnstalleerd.

Beide systemen zijn perfect toepasselijk in een badkamer. Een belangrijk nadeel is echter dat vloerverwarming niet de beste manier is om snel je badkamer te verwarmen.

Een man installeert vloerverwarming in een badkamer.

Badkamer verwarmen met handdoekradiator

Klassieke radiatoren zijn in vergelijking met vloer- en wandverwarming heel geliefd omdat ze grote ruimtes redelijk snel kunnen verwarmen.

Dankzij hun moderne design kunnen ze zorgen voor echte blikvangers in je kamer. Neem bijvoorbeeld een handdoekradiator; dit type radiator vervult twee functies in één: het verwarmt je badkamer en droogt je handdoeken.

Verder zijn radiatoren een ideale keuze omdat ze snel en makkelijk te installeren zijn. Afhankelijk van het modeltype kunnen klassieke radiatoren veel plek innemen.

Een lichtroze badkamer verwarmen met een handdoekradiator.

Wandverwarming

Dit type verwarming heeft hetzelfde werkproces als vloerverwarming, met als verschil dat het verwarmingssysteem in de muur wordt verwerkt.

Wandverwarming is verspreid over een groot oppervlak, wat ervoor zorgt dat je hele badkamer heel warm en aangenaam blijft.

Verder is dit type een van de zuinigste manieren om je badkamer te verwarmen. In combinatie met vloerverwarming zul je nooit meer bibberen als je je afdroogt.

Een nadeel van wandverwarming is dat het heel ingewikkeld is om te installeren; het is aanbevolen om een beroep te doen op een erkende specialist die de installatie foutloos voor je zal uitvoeren.

Badkamerverwarming op maat én deskundig advies?
Laat je adviseren door specialisten en ontvang offertes voor jouw droombadkamerverwarming.

Bijverwarming badkamer

Een bijverwarming wordt gebruikt wanneer de hoofdverwarming niet voldoende is om het gewenste effect te creëren. Net als bij de hoofdverwarming heb je hier ook de keuze tussen verschillende typen die het best kunnen passen bij je badkamer. Hieronder lees je meer over enkele mogelijkheden.

Infrarood badkamerverwarming

Een krachtig, efficiënt en gebruiksvriendelijk systeem om je badkamer snel op te warmen is infraroodverwarming. Het apparaat wordt snel en gemakkelijk geïnstalleerd; het wordt aan de muur of het plafond bevestigd en op het dichtstbijzijnde stopcontact aangesloten. Verder staat dit type verwarming bekend om zeer energiezuinig te zijn.

Een witte, moderne badkamer verwarmen met infraroodverwarming.

Keramische badkamerverwarming

Een keramische verwarming is een ander interessant voorbeeld van een energiezuinig toestel voor je badkamer. Hoe werkt het? Het keramische element dat deze toestellen bevatten, wordt verwarmd en vervolgens wordt er warmte uitgestoten aan de luchtstroom.

Dit geeft een aangename warmte die niet zwaar is voor de luchtwegen. Dit toestel is zeer voordelig in kleine badkamers; het is gemakkelijk verplaatsbaar en neemt niet veel plaats in.

Badkamer verwarming elektrisch

Een aangenaam warm gevoel creëren in je badkamer kan ook met een elektrische badkamerverwarming. Dit zijn losstaande radiatoren gevuld met olie of een andere vloeistof die met elektriciteit worden verwarmd en vervolgens warmte afgeven.

Ze zijn heel gebruiksvriendelijk: sluit ze aan op een stopcontact en klaar is Kees, geniet nu van een warme en aangename badkamer.

Badkamer spiegelverwarming

Een nieuwe en moderne methode om te verwarmen is spiegelverwarming. Dit toestel is een infraroodpaneel in de vorm van een spiegel. Hoe werkt het? Het paneel wordt aan een muur bevestigd en geeft warmte aan voorwerpen en het plafond.

Het verwarmt de lucht niet, maar wel de massa, wat vervolgens een gezellig warm gevoel creëert. Een extra voordeel is dat het geen plaats inneemt en je kamer snel verwarmt.

Compacte, moderne badkamer met spiegelverwarming.

Waarom kiezen voor badkamerverwarming?

Een badkamer zonder verwarming is niet mogelijk, zeker niet met het klimaat dat we in ons land hebben. Het is niet alleen vanwege het klimaat belangrijk, maar ook omdat schimmels zich graag ontwikkelen in vochtige omgevingen.

Daarom is het belangrijk om een verwarmingssysteem te hebben dat alles goed droog houdt. Ontdek hieronder meer voor- en nadelen van een badkamerverwarming.

Voordelen

Een verwarmingssysteem in je badkamer creëert een aangenaam gevoel. Koude voeten of telkens bibberen wanneer je je klaarmaakt is niet plezant.

Een verwarming zorgt ervoor dat je plezier en comfort beleeft telkens als jij of een gezinslid de badkamer gebruikt. De installatie van een verwarming in je badkamer zorgt ervoor dat je met een ontspannen gevoel je dag start en eindigt.

Nadelen

Om vergiftiging te vermijden is het belangrijk om je verwarming goed te installeren. Je badkamer verluchten helpt ook, vooral in kleine badkamers waar er minder zuurstof is.

Let op: je kunt ook in grote ruimtes waar er meer zuurstof is een vergiftiging door koolstofmonoxide oplopen. Open dus regelmatig je ramen zodat er telkens nieuwe lucht naar binnen stroomt.

Ook interessant voor jou:

Wat is de beste verwarming voor de badkamer?

+
Je badkamer verwarmen met een elektrische verwarming is het beste, omdat dit sneller verloopt en tegenwoordig betaalbaar is.

Wat is de zuinigste badkamerverwarming?

+
Je badkamer budgetvriendelijk verwarmen doe je met een infraroodverwarming. Dit is een van de meest zuinige verwarmingssystemen op de markt.

Welke elektrische verwarming moet ik kiezen voor in de badkamer?

+
Het feit of je een grote of een kleine badkamer hebt, speelt een rol in je keuze. Kies de verwarming die het best past bij je situatie.

Wat is een energiezuinige verwarmingsoplossing voor de badkamer?

+
De meest zuinige verwarmingsoplossing voor de badkamer is je kamer verwarmen met infraroodverwarming. Deze methode draagt ook bij aan een netter en gezonder leefmilieu.

Ben je geïnteresseerd in badkamerverwarming? Vul dan het formulier in en kom in contact met badkamerspecialisten

Het installeren van een nieuwe verwarming is nauwkeurig werk, dus het is noodzakelijk om een erkende professional in te schakelen voor de renovaties.

Vul het formulier in om in contact te komen met een of meerdere specialisten die klaarstaan om je te helpen bij de installatie. Het aanvragen van een offerte is gratis en vrijblijvend.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke badkamerproject heeft u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.