Wanneer kiezen voor een inloopdouche met een douchebak?

Of je badkamer nu klein is of juist veel ruimte heeft, een inloopdouche met douchebak voegt altijd dat beetje extra luxe toe. Bekijk waarom deze optie zo goed bij jouw badkamer zou passen.

Wat is beter: inloopdouche met of zonder douchebak?

Het kiezen tussen een inloopdouche met of zonder douchebak hangt sterk af van je specifieke situatie en wensen. Een inloopdouche zonder douchebak biedt een strakke, moderne look omdat de vloertegels doorlopen. Dit is visueel mooi en maakt de ruimte groter. Maar, correcte waterafvoer is belangrijk om lekkages te vermijden.

Aan de andere kant, een douchebak vermindert het risico op wateroverlast en is eenvoudiger te plaatsen. Beide opties zijn praktisch, maar jouw keuze hangt wellicht af van hoe je badkamer nu is ingedeeld, welke stijl je mooi vindt en wat je handig vindt in gebruik.

Detail van een douchebak.

Alle voordelen van een inloopdouche met douchebak op een rijtje

Een inloopdouche met douchebak kiezen brengt een paar mooie pluspunten met zich mee. Zo zorgt de douchebak ervoor dat het water goed wordt opgevangen en weggeleid, wat helpt om wateroverlast in je badkamer flink te verminderen.

Of je badkamer nu groot of klein is, er is altijd wel een douchebak die perfect past. Bovendien zijn er modellen met een lage instap beschikbaar, die het in- en uitstappen van de douche een stuk eenvoudiger maken.

Voordelen

Een inloopdouche met douchebak maakt je badkamer meteen een stuk strakker en chiquer. Je kunt kiezen uit veel verschillende stijlen en afmetingen, waardoor de douche altijd bij de rest van je interieur past.

Ook is het schoonmaken heel makkelijk dankzij de gladde oppervlakken en speciale coatings die vuil afstoten. De ingebouwde afvoer helpt ook tegen overstromingen en omdat de materialen zo stevig zijn, heb je jarenlang geen omkijken naar slijtage.

Maak jouw badkamer compleet!
Verken de opties en ontvang offertes.
arrow Begin vandaag

Waar moet mijn eerste focus liggen in de badkamer: tegels of douchebak?

Bij het aanpakken van je badkamerrenovatie vraag je je misschien af: begin ik met de tegels of de douchebak? Het antwoord hangt af van verschillende factoren, maar over het algemeen is het slim om te starten met de douchebak.

Dit is vooral belangrijk als je kiest voor een inloopdouche met een lage douchebak, omdat de plaatsing hiervan invloed kan hebben op de afloop en de installatie van de tegels.

Beginnen met de douchebak geeft je de zekerheid dat de afvoer en waterdichting goed zijn geïntegreerd en veilig onder de tegellaag liggen. Dit helpt lekkages voorkomen en zorgt voor een strak en naadloos design.

Bovendien, als je van plan bent een lage of vlakke douchebak te installeren, moet de vloer hierop voorbereid zijn, wat soms betekent dat de tegels moeten worden aangepast aan de hoogte van de bak.

Zodra je de douchebak stevig en juist hebt geïnstalleerd, kun je verder met het betegelen van je badkamer. Zorg ervoor dat de tegels netjes aansluiten op de randen van de douchebak om een harmonieus geheel te vormen.

Dit draagt niet alleen bij aan het praktisch gebruik, maar verhoogt ook de luxueuze uitstraling van je badkamer. Met deze aanpak zorgen alle onderdelen, van de glazen wand tot de coating, ervoor dat ze optimaal samenwerken om de ruimtelijkheid en functionaliteit van je badkamer te optimaliseren.

Een inloopdouche met een douchebak.

Ook interessant voor jou:

Hoe groot is een inloopdouche zonder deur?

+
Inloopdouches hebben vaak een breedte tussen de 80 en 90 cm en de lengte kan variëren van 120 tot wel 200 cm. Deze maten zorgen ervoor dat je alle ruimte hebt om vrij te bewegen, zonder dat het te druk wordt in je badkamer.

Hoeveel ruimte heb ik nodig voor een inloopdouche?

+
Als je ruim wilt kunnen bewegen in je inloopdouche, zorg dan voor minstens 90 cm breedte en 120 cm lengte. Deze afmetingen helpen je om comfortabel te douchen zonder dat het water je badkamer in spat.

Wat is de prijs voor een op maat gemaakte inloopdouche?

+
De prijs van een op maat gemaakte inloopdouche hangt af van verschillende dingen. Zo spelen het materiaal, de grootte en extra’s zoals het type glas en de afwerking een rol. De prijs voor een inloopdouche start meestal rond de 1.000 euro, maar kan oplopen als je specifieke wensen of extra’s hebt.

Kun je een douchecabine zonder douchebak plaatsen?

+
Ja, het is mogelijk een douchecabine zonder douchebak te plaatsen. Dit vereist wel een waterdichte afwerking van de vloer en goede afschot naar de afvoer om lekkage en waterophoping te voorkomen.

Inloopdouche met douchebak kopen: vergelijk offertes en specialisten

Als je van plan bent een inloopdouche met douchebak te installeren, is het slim om eerst offertes te vergelijken. Door verschillende offertes op te vragen, krijg je een goed idee van wat het gaat kosten en wat je allemaal kunt kiezen.

Je ziet dan ook gelijk hoe de service van verschillende aanbieders is. Of het nu gaat om de afwerking van de glazen wand of de kleur van de profielen, je kunt alles aanpassen zodat het precies past bij wat jij mooi vindt.

Het is echt heel eenvoudig: vul gewoon je gegevens en wensen in, en voor je het weet krijg je offertes van verschillende betrouwbare specialisten.

Deze experts staan klaar om je niet alleen te adviseren over de beste materialen en designs, maar ook over de installatie zelf. Of je nu een kleine badkamer efficiënt wilt gebruiken of een grote badkamer wilt omtoveren tot een luxe oase, de specialisten die je via de offertes leert kennen helpen je bij elke stap.

Waarom nog wachten? Start vandaag nog met het realiseren van jouw droombadkamer. Vergelijk offertes, verken verschillende stijlen en functies, en kies de ideale inloopdouche met douchebak die perfect bij jouw wensen past.

Jouw ideale badkamer is slechts een paar klikken van je verwijderd. Vraag nu offertes aan en til je badkamerrenovatie naar een hoger niveau met de expertise van ervaren professionals.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke badkamerproject heeft u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.