Kurkvloer in badkamer: voordelen, prijs en plaatsing

Het interieur van je badkamer is erg belangrijk, want je badkamer is de plaats waar je écht tot rust kunt komen. Welke vloer je kiest, is van grote invloed op de sfeer van je badkamer.

Er zijn heel wat soorten badkamervloeren, maar een kurkvloer is een van de betere keuzes. Benieuwd waarom? Je ontdekt het hier!

Prijs kurkvloer

Type kurk Richtprijs
Klikkurk €20 en €50 per m2
Kleefkurk €30 en €70 per m2

De prijzen van een kurkvloer kunnen erg verschillen. Ze zijn afhankelijk van de afwerking, kwaliteit en vakman dat je kiest.

👉Je kunt een kurkvloer al kopen voor € 20 per vierkante meter en het kan oplopen tot gemiddeld zo’n € 60 per vierkante meter. Deze prijzen zijn exclusief plaatsing, als je de vloer door een professional wilt laten plaatsen dan moet je rekenen op prijzen vanaf € 40 per vierkante meter.

Ontvang de prijs voor jouw kurkvloer

Waarom kiezen voor een kurkvloer in de badkamer?

Kurkvloeren hebben heel wat voordelen. Ze worden niet voor niets zo vaak gekozen als vloerbedekking voor de badkamer. Ze zijn zowel goed isolerend als aangenaam om op te lopen, maar daarbuiten hebben ze nog tal van andere voordelen. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Voordelen kurkvloer badkamer

Zoals reeds vermeld, hebben kurkvloeren heel wat voordelen. Hieronder benoemen we ze voor jou!

  • Stoot stof af: sommige vloeren zijn echte stofmagneten, je hebt ze nog maar net geveegd of het stof is alweer zichtbaar. Dit kan erg frustrerend zijn! Gelukkig kom je dit niet tegen met een kurkvloer, want kurkvloeren hebben een antistatische werking, ze trekken dus geen stof aan. Daarnaast zorgt de beschermende laklaag ervoor dat vuil zich niet in de vloer zal indringen. Met een kurkvloer heb je dus minder kuiswerk. Ze zijn tevens een ideale keuze voor mensen met allergieën of astma!
  • Een natuurlijke en warme uitstraling: kurk is een natuurproduct en natuurproducten zorgen voor een warme uitstraling in je interieur. Als je een kurkvloer in je badkamer gebruikt, dan zal je badkamer heel wat rust en gezelligheid uitstralen. Doordat kurk volledig uit de natuur komt, is het ook een erg milieuvriendelijke keuze.
  • Lange levensduur: een kurkvloer is niet de goedkoopste optie die je kunt kiezen, maar dat heeft zo zijn reden: kurk is namelijk erg duurzaam. Deze vloeren worden erg goed behandeld en zijn erg elastisch, waardoor ze zelf in staat zijn om te herstellen bij overbelasting door zware objecten (tot in bepaalde mate). Een kurkvloer is ook erg stabiel en goed bestand tegen water en is daarom een uitstekende keuze voor de badkamer!
  • Hygiënisch: doordat kurk zo’n goede waterafstotende eigenschappen heeft, houdt het de groei van bacterieel en schimmels tegen. Hierdoor is zo’n vloer erg hygiënisch. In vochtige ruimtes als een badkamer en keuken is een kurkvloer ideaal.

Waarom kiezen voor een badkamervloer uit kurk?

  • Ontzettend comfortabel: wanneer je net uit de douche komt, is het niet altijd fijn om met je blote voeten op een harde stenen vloer te lopen. Dat kom je niet tegen bij een kurkvloer, want een kurkvloer is zacht en veerkrachtig, waardoor je het gevoel zult krijgen dat je op wolkjes loopt. Dit is niet enkel erg aangenaam, maar tevens goed voor je gewrichten. Daarnaast voelt een kurken vloer nooit koud aan en ook dat maakt het wandelen op zo’n vloer comfortabel!
  • Milieuvriendelijk: kies je het liefst voor materialen die milieuvriendelijk zijn? Dan is kurk een goede keuze. Kurk wordt op een eco-vriendelijke manier geproduceerd en verwerkt en het is 100 procent biologisch afbreekbaar, waardoor het dus makkelijk te recycleren is!
  • Goed voor je portemonnee: hoewel een kurkvloer redelijk duur in aankoop is, heeft dit type vloer zo’n goede isolerende eigenschappen, dat het er uiteindelijk voor zorgt dat je geld bespaart op je energierekening!
  • Veel keuzemogelijkheden: misschien dat je dit in de eerste instantie niet zou denken, maar er zijn heel veel soorten kurkvloeren waaruit je kunt kiezen. Je kunt kiezen voor vloeren uit kurk met een glanzende of matte toplaag, een kurkvloer met een houtlook, enzovoort. Er is dus een kurkvloer voor elk interieur!

Ontdek zelf de voordelen van een kurkvloer!

Ontvang tot 5 GRATIS offertes

Nadelen

Zo zie je dus dat kurkvloeren heel wat voordelen hebben, maar net zoals andere soorten vloeren hebben ze ook zo hun nadelen. Hieronder overlopen we ze voor jou!

  • Niet kleurvast: kurkvloeren kunnen na een tijdje verkleuren, voornamelijk als ze vaak worden blootgesteld aan uv-stralen. Zorg er daarom voor dat je badkamer voorzien is van een goede zonwering.
  • Prijzig: een kurkvloer is niet goedkoop, zeker niet als je kiest voor goede kwaliteit. Daartegenover staat wel dat een kurkvloer zo’n goede isolerende eigenschappen heeft, dat het je geld bespaart op je energiefactuur!

Hoe kurkvloer in de badkamer plaatsen?

Hoe kurkvloer in badkamer plaatsen?Je bent helemaal weg van kurk en je bent ervan overtuigd dat het de beste keuze is voor je badkamer.

Je enigste twijfel is de kostprijs en je wilt graag op de prijs besparen door de vloer zelf te leggen. Maar hoe doe je dit? Hieronder leggen we het uit!

Allereerst is het belangrijk om te weten dat je met een aantal aandachtspunten moet rekening houden als je de vloer zelf gaat plaatsen.

Zo is het belangrijk dat er steeds een onderlaag geplaatst wordt. Daarnaast moet je een vrije spelling voorzien tussen muur en vloer.

Hoe ga je te werk? Meet eerst de oppervlakte van je badkamer door deze volledig vrij te maken en de plinten te verwijderen. Daarna maak je de ondergrond schoon en droog. Als je kurk op een houten vloer bevestigd, moet je erop letten dat spijkers verwijderd worden. Als dit gebeurd is, dan moet je eerst het dampscherm leggen.

Vervolgens is het tijd om de kurk te leggen (zorg er wel voor dat je het kurklaminaat 48 uur in de ruimte laat acclimatiseren voordat je het plaatst).

Plaats eerst een uitzetvoeg tegen de muur, gebruik daarvoor je afstandsblokjes. Vervolgens plaats je het eerste kurkpaneel tegen de muur, waarna je het volgende paneel erin klikt.

Om de panelen goed te bevestigen gebruik je een hamer in combinatie met een aanslagblok en tik je een paar keer op het kurkpaneel. Zo werk je steeds verder!

👉 Er is wel nog iets waarmee je rekening moet houden: op het einde van elke rij zal je een kurkpaneel met de decoupeerzaag moeten zagen, als het niet uitkomt. Hou hierbij rekening met de voeg. Als laatste stap bevestig je kurken plinten met montagelijm.

Laat je adviseren door een badkamerspecialist

Kurkvloer badkamer onderhouden

Nu je vloer geplaatst is, is het ook belangrijk om te weten hoe je deze het best kunt onderhouden. Kurk heeft in principe niet zo veel onderhoud nodig. Af en toe stofzuigen en dweilen is al meer dan genoeg. Dweil wel met zachte producten, vermijd dus allesreiniger, azijn, chloor en groene zeep.

Je kunt het best kiezen voor een product die speciaal gemaakt is voor het reinigen van kurk. Zorg er ook voor dat je gemorste vloeistoffen die schadelijk kunnen zijn, niet te lang laat liggen, want deze worden dan geabsorbeerd waardoor er vlekken ontstaan.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke badkamerproject heeft u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.