Wastafels: soorten, richtprijzen en keuzegids

Een van de belangrijkste onderdelen van een goede badkamer is natuurlijk een wastafel. Naast de praktische functie dragen wastafel of lavabo’s ook heel erg bij aan de uitstraling van je badkamer.

Welke soorten wastafels zijn er? Waar moet je op letten bij het kiezen van een nieuwe lavabo? Wat kost het ongeveer? Dit en meer lees je hieronder!

Nieuwe lavabomeubel kiezen? Dit zijn de richtprijzen!

De prijzen van een nieuwe lavabomeubel lopen erg uiteen. Je hebt grofweg drie soorten modellen: een enkel model, dubbel model of inbouwmodel. Hiervan is de eerste het goedkoopst en de laatste het duurst.

Daarnaast is het materiaal nog van grote invloed, zo is kunststof vaak goedkoper dan bijvoorbeeld keramisch. Je hebt een enkel model al voor zo’n 100 euro, dit is dan uiteraard het goedkoopste model.

Als je een dubbele ingebouwde wastafel wil kunnen de prijzen oplopen tot meerdere duizenden euro’s.

Ontvang je prijs op maat

Wastafel kiezen; waar moet je op letten?

Bij het kiezen van een nieuwe wastafel moet je op een aantal zaken goed letten. Allereerst moet je de keuze maken wat voor soort je wil, en uiteraard of je een dubbele of enkele wenst.

Hieronder hebben we alle soorten op een rijtje gezet. Ook moet je een keuze maken qua vorm, je hebt ronde, vierkante en driehoekige wastafels. Daarnaast moet je een keuze maken voor het materiaal, de kleur, de stijl en de afwerking.

Ook moet je nog een kraan uitzoeken. Hieronder kijken we ook naar al deze keuzes.

Soorten wastafels

Lavabomeubels zijn er in allerlei soorten en maten. Je kunt ze echter grofweg gezien opdelen in vier soorten, die we voor je op een rijtje hebben gezet.

Vraag advies en vergelijk offertes

Standaard wastafels

Een standaard wastafel is tegen de muur te monteren waardoor je zelf de hoogte kunt bepalen. Daarnaast kun je hem ook op een zuil plaatsen, zodat je leidingen en kabels op een mooie manier weg werkt.

Tot slot kun je hem op je badkamermeubel plaatsen. Dit is de laatste jaren heel populair.

Inbouw wastafel

Een inbouwwastafel is weggewerkt in de badkamermeubel. Dit heeft met name een groot voordeel, alles is op een mooie manier weggewerkt. Je hebt dus nooit last van leidingen of iets dergelijks.

Hoekwastafel

Een hoekwastafel wordt, zoals de naam al doet vermoeden, in een hoek gemonteerd. Dit heeft als grote voordeel dat je veel ruimte bespaard.

Opzetwastafel

De opzetwastafel is wat we hiervoor al even benoemde bij de standaard wastafels, een wastafel die je op een kastje of een badkamermeubel monteert. Dit is een hele stijlvolle en populaire optie, in vrijwel alle soorten badkamers.

Enkele of dubbele wastafel?

Een andere belangrijke keuze bij een nieuwe lavabomeubel is of je een enkele of dubbele wil. Wanneer je met een gezin bent is het natuurlijk een makkelijke keuze, dan wil je een dubbele wastafel. Dan kun je met meerdere mensen tegelijk klaarmaken, wel zo handig.

Daar moet je uiteraard wel ook de ruimte voor hebben. Ook als je een partner hebt is dit ideaal. Zo heb je allebei je eigen kant wat ook met spullen opslaan veel makkelijker is.

Bij een dubbele wastafel heb je uiteraard ook een dubbele badkamermeubel nodig. Hierdoor heb je meteen ook veel meer opslagruimte.

Maar uiteraard moet wel de ruimte hebben voor twee wastafels. Dit zal uiteindelijk dan ook vooral de doorslag geven bij het kiezen van een enkele of dubbele wastafel.

Welk materiaal en stijl voor je lavabo?

Qua stijl kun je met je wastafel allerlei kanten op. Je kunt een wastafel zoeken bij elke stijl, van klassiek tot modern en minimalistisch. Qua materialen heb je ook grote keuze, zo zijn er wastafels verkrijgbaar in de volgende materialen; Acryl, kunststof, keramiek, marmer, mineraalmarmer, composiet, massief hout, natuursteen, beton glas en plaatstaal.

Welke kraankeuze maken?

Als je de wastafel zelf hebt samengesteld moet je natuurlijk nog een kraan uitzoeken. Ook hierbij kun je weer vele kanten op. Je kunt een vaste kraan op de wastafel nemen, een vaste kraan op de badkamermeubel, naast de wastafel of in de muur.

Je kunt zeker andere materialen of kleuren gebruiken dan bij de tafel zelf. Dit is momenteel zelfs helemaal in. Ga dan bijvoorbeeld voor een lichte wastafel met een donkere kraan als contrast.

Mengkranen

Met een mengkraan kun je koud en warm water met elkaar mengen. Je hebt hierbij kranen met een hendel voor koud en een hendel voor warm, en je hebt kranen waarbij je met een hendel de temperatuur kunt afstemmen.

Kraan met douchekop

Je hebt ook kranen met een douchekop, die bijvoorbeeld handig zijn voor het afspoelen van je haar. Je kunt ook kiezen voor een combinatie van een mengkraan en een douchekop. De keuze is reuze!

Laat je adviseren

Op zoek naar een goedkope en stijlvolle wastafel voor je badkamer?

Zoals je hebt kunnen lezen heb je heel veel keuze wat betreft wastafels en alles wat daarbij hoort. Van hoeveel wastafels je wil tot het materiaal en tot de soort tot de kleur. Om te kunnen bepalen wat jij het mooiste vindt en wat dat zou kosten, is het handig om offertes te laten opstellen en die met elkaar te vergelijken.

Hier vind je allerlei offertes voor badkamers en dus ook voor lavabomeubels. Hiermee is het heel handig om een overzicht te hebben van je opties en te bepalen welke wastafel(s) jij wil.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke badkamerproject heeft u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.