De minimalistische badkamer: kenmerken en tips

Een badkamertrend die de laatste tijd steeds populairder wordt, is de minimalistische badkamer. Kenmerkend voor deze badkamers is hun ruimte en rust. Ben jij bezig met de inrichting van een nieuwe badkamer en heb je nog niet besloten voor welke stijl je gaat? Misschien het is minimalisme wel iets voor jou!

minimalistische badkamer

Kenmerken van de minimalistische badkamer

Een minimalistische badkamer wordt gekenmerkt door rust, eenvoud en comfort. Ruimte staat daarbij steeds centraal.

  1. Oase van rust
    In een minimalistische badkamer moet je tot rust komen. Ga daarom voor neutrale en natuurlijke kleurtinten zoals grijs en beige. Gebruik niet te veel verschillende kleuren. Je kan ook spelen met contrasten, zoals de tegenstelling tussen wit en zwart. Kies bij voorkeur voor natuurlijke materialen. Betegel je badkamer bijvoorbeeld met natuursteen. Ook hout is een goede optie.
  2. Less is more
    Minimalisme betekent kiezen voor eenvoud. Door alle overbodige dingen weg te smijten, laat je de ruimte groter lijken en schep je rust. Gebruik liever niet te veel verschillende vormen. Ook gelijkvormigheid zorgt immers voor eenheid en rust. Kies bijvoorbeeld voor ronde of rechthoekige vormen.
  3. Groot comfort
    Minimalistische badkamers scoren hoog op vlak van comfort. In deze badkamers kan je na een dag hard werken heerlijk ontspannen en wegdromen.

Vraag advies aan een badkamerspecialist

Tips voor een minimalistische badkamer

Om een minimalistische badkamer te creëren, kan je een aantal eenvoudige dingen doen. Hieronder geven we je wat tips.

Ruim je badkamer op

Zorg dat je badkamer volledig rommelvrij is. Maak je wastafel leeg en berg alle losliggende spullen netjes op. Voorzie voor ieder gezinslid een aparte plaats. Neem daarna ook een kijkje in de kasten. Gooi weg wat je niet gebruikt of niet meer goed is. Behoud alleen het noodzakelijke. Eén douchegel is meer dan genoeg, toch? Of gebruik je er soms twee tegelijk onder de douche? Eventueel kan je sommige producten vervangen door multifunctionele alternatieven. Hou ook een grote schoonmaak in de spullen die je niet elke dag nodig hebt (zonnecrème, anti-muggenmelk, je medicijnenkastje …). Doe ten slotte iets aan die reusachtige stapel handdoeken waarvan je de helft toch niet gebruikt en bedenk dat kinderspeeltjes voor in bad niet per se in de badkamer bewaard moeten worden.

minimalistische badkamer

Creëer meer ruimte

Laat je badkamer groter ogen, waardoor ze meer rust uitstraalt. Ga bijvoorbeeld voor extra grote tegels in combinatie met fijn voegwerk. Zo wordt je badkamer minder in hokjes gekapt en lijkt ze ruimer. Kies neutrale kleuren en ga voor een vloer van hout of natuursteen.
Zorg ook zeker voor een spiegel.

Houd je badkamer proper

Geef je badkamer regelmatig een poetsbeurt en probeer je afvalproductie te verminderen. Voorzie een wasmand voor je vuile was en zorg ook voor een vuilbakje.

Maak je badkamer gezellig

Kies iets uit waar je blij en rustig van wordt en geef dat een plaatsje in je badkamer. Denk bijvoorbeeld aan een mooie kaars, vetplantje, zeep op een schaaltje … Zorg ook voor een aangename temperatuur, rustgevend licht, ontspannende kleuren en zachte materialen zoals hout en natuursteen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke badkamerproject heeft u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.